Huawei MateBook kommer i fargene sort/grå og hvit/gull. Prisen blir fra rundt 8.000 kroner.

HYBRID-PC FRA HUAWEI

Huawei lanserer på MWC hybrid-PCen MateBook. – Dette er et produkt med få konkurrenter i markedet.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Erik Sandsmark, senior nøkkelkundesjef i Huawei Techlologies Norway AS, når vi møter ham på messen i Barcelona.

MateBook har en skjerm på 12 tommer, med en oppløsning på 2160x1440 punkter og en lysstyrke på 400 nits. Enheten er 6,9 millimeter tykk og veier 640 gram.

– MateBook retter seg primært mot næringslivet, men mange forbrukere vil nok også ønske seg en slik. Prismessig kommer den godt ut sammenlignet med det som ellers finnes på markedet. Det er ventet at prisen blir rundt 8.000 kroner når den kommer til høsten, sier Sandsmark.

MateBook retter seg primært mot næringslivet, men mange forbrukere vil nok også ønske seg en slik

Fingeravtrykkssensoren på siden skal fungere som på Huaweis mobiltelefoner, der det holder med en forsiktig berøring. Batteritiden er 10 timer, og Sandsmark fremhever USB-C-laderen som følger med.

– Noe man kanskje ikke først og fremst tenker på når man kjøper seg et lett og bærbart produkt, er størrelsen på laderen. Denne er liten og på størrelse med en mobillader, sier Sandsmark.

Core M3 til M7

MateBook kommer i fargene sort/grå og hvit/gull. Core M-prosessoren er sjette generasjon fra Intel, og er altså uten vifte. Core M3-versjonen med 4 GB RAM og 128 GB SSD koster 8.000 kroner, og MateBook kommer i ulike konfigurasjoner opp til Core M7 med 8 GB RAM og 512 GB SSD til rundt 18.000 kroner.

Tastatur og penn selges som tilbehør, og vil koste rundt 1.500 og 700 kroner. Man kan også kjøpe et USB-C-adapter for å enkelt kople MateBook til nettverk og skjermer.

På mobilsiden viser ikke Huawei nyheter i Barcelona, men de har en større lansering i London i april. Sandsmark forteller at Huawei det seneste året har lansert en rekke premium-modeller, der Mate 8, Mate S og Nexus 6P er de eksisterende toppmodellene.

– Selskapet fremstår som en helt annen leverandør enn bare for et år siden, med en stor premiumportefølje. Vi er ikke lenger til stede med de rimeligste modellene, men står svært sterkt fra midtsegmentet og oppover, sier Sandsmark.

– Hvem konkurrerer dere med?

– Vi har en ambisjon om å konkurrere med de største, og har hatt en eventyrlig vekst spesielt når det gjelder omsetningen i og med at vi selger dyrere telefoner, sier Sandsmark.

Internasjonalt miljø

Han arbeider i den delen av selskapet som selger mobiltelefoner, nettbrett og mobile bredbåndsprodukter.

– Vi er sju ansatte, mens Huawei totalt i Norge har rundt 140 ansatte. De øvrige arbeider med mobil infrastruktur og enterprise-løsninger. De færreste vet hvor store Huawei er i Norge i dag, og hvor stor andel av mobiltrafikken som går via et Huawei-nett, sier Sandsmark.

– Du har selv fortid fra Ericsson, Sony Ericsson og Sony, og begynte i Huawei i fjor sommer. Hvordan har overgangen vært fra svenske og japanske selskap?

– Sony er veldig europeiske, så slik sett har det vært spennende å komme til Huawei som er et kinesisk selskap. Ved det norske hovedkontoret på Fornebu er det kolleger fra utrolig mange land, og miljøet er internasjonalt. Det er svært morsomt, sier Sandsmark.

Powered by Labrador CMS