INSPIRERT AV NORSKE ELVER

Alle de nye strømmeproduktene fra Electrocompaniet har fått navn etter norske elver.

  • CES 2016

På CES-messa lanserte Electrocompaniet flere nye produkter, deriblant en forsterker med dynamisk RIAA-trinn, en strømmeboks og en ny helanalog platespiller.

Strømmeproduktene våre får navn etter norske elver, vannet i elvene strømmer jo nedover

Strømmer som elver

– Strømmeproduktene våre får navn etter norske elver, vannet i elvene strømmer jo nedover. De fleste slutter på A, og er lette å uttale på alle språk, sier salgs- og markedsdirektør Geir Frode Skjæveland i Electrocompaniet.

Han forteller at i produkt porteføljen finner vi både Tana, Sira og Rena.

Tana SL1 er et helt nytt strømmeprodukt som ble vist frem i Las Vegas. SL i typebetegnelsen står for «streaming and loudspeaker».

– Tana SL1 strømmer med 24 bit i to kanaler, og vil ha en utsalgspris på 6.000 kroner, sier Skjæveland.

Han sier lillebroren, SL1, med modellbetegnelse L er en ren høyttaler. Utsalgsprisen på Tana L vil være 5.000 kroner. Til sommeren lanseres også Tana SLT, som er lik Tana SL1, men med berøringspanel på toppen.

– Vi produserer nå rundt to tusen Tana i måneden, målet er fem tusen, sier Skjæveland.

Analog platespiller

Electrocompaniet viste samtidig frem den nye platespilleren ECG1. ECG1 står for Electrocompaniets grammofon, og denne vil ha en utsalgspris på 28.900 kroner i Norge. Spilleren er analog og kan til og med spille de gamle 78-platene.

– Du bør nok ha en egen stift til 78-platene dine, sier Skjæveland.

Platespilleren var koblet sammen med ECP2-forsterken. Denne forsterkeren er i følge Skjæveland en av de få på markedet med dynamisk RIAA-trinn.

– Bytter du stift kan du lett tune inn forsterkeren på nytt via dip-svitsjene på baksiden, sier han.

Han demonstrerte platespiller og forsterker i kombinasjon med høyttalerne Nordic Tone. Disse høyttalerne veier 75 kilo per stykk og koster to hundre tusen for paret.

– Vet du forresten hvorfor alle forsterkerne og platespillerne våre har tre ben? Jo! Da vil de aldri vippe, fortsetter Skjæveland entusiastisk.

Analog fremtid?

Hva tror så Electrocompaniet om fremtiden, siden de velger å lansere en analog platespiller i 2016?

Skjæveland sier Electrocompaniet skal bevege seg inn i mellomsjiktet prismessig, og at de skal vokse både i høysegmentet og i strømmemarkedet.

– De rene analoge produktene vil nok på sikt bli et minkende marked. Strømmeprodukter vil nok øke mye, men husk at det kan jo kombineres. Da får du det beste fra to verdener, sier Skjæveland.

Den nye platespiller spiller alle typer plater, også 78 plater. Foto: Jan Røsholm
ECG1ble lansert på CES-messa i Las Vegas. Foto: Jan Røsholm
ECP2 har dynamisk RIAA-trinn for optimal innstilling av forsterkeren, og vil ha en utsalgspris på 14.200 kroner. Foto: Jan Røsholm
Electrocompaniets Geir Frode Skjæveland og Pål Haugen fra Nordic-Consult diskuterer hifi-lyd. Foto: Jan Røsholm
Til toppen