KNALLRØDE TALL

Panasonic, Sharp, Sony og Philips globalt har levert knallrøde tall for 2011.

Publisert Sist oppdatert

Fire TV-leverandører er i dyp krise, ifølge VG-nett som igjen baserer seg på ferske tall gjengitt hos Reuters, The Guardian, Displaysearch og Wall Street Journal.

Disse fire elektronikkgigantene har i månedsskiftet januar-februar lagt frem røde regnskapstall for til sammen 115 milliarder kroner:

Panasonic-sjef Fumio Ohtsubo ba aksjonærene om unnskyldning da han la frem det største underskuddet i det japanske selskapets snart 100-årige historie. Deler av tapet er et ventet verdifall etter oppkjøpet av Sanyo.

Jeg har en sterk følelse av krise

Japanske Sharp satser på store TVer, men legger frem et resultatvarsel på minus 29 milliarder kroner.

– Jeg har en sterk følelse av krise, sa påtroppende Sony-sjef Kazuo Hirai ifølge The Guardian da det japanske selskapets tall ble lagt frem. Samtidig offentliggjorde Howard Stringer at han i april trekker seg som sjef.

Nederlandske Philips selger som kjent ut TV-virksomheten til et fellesforetak med taiwanske TPV Technology, tapet for 2011 ser likevel ut til å bli 10 milliarder kroner.

VG-nett har funnet frem til noen årsaker de røde tallene: TV-markedet begynner å bli mettet, verdensøkonomien er usikker, mange fabrikker i Japan, Filippinene og Thailand ble rammet av naturkatastrofer i 2011, koreanerne Samsung og LG tar markedsandeler.

Ifølge Wall Street Journal vil de japanske selskapene Toshiba og Hitatchi trolig gå med overskudd i 2011.

Powered by Labrador CMS