Samsung fikk pris for beste utstilling på årets Elektrofil, og den koreanske leverandøren hadde tatt en stor plass i enden av hallen. Foto: Erik Andersen.

SAMSUNG SATSET BREDT PÅ BESTE UTSTILLING

– Det viktigste for oss på Elektrofil er å vise produkter som er helt nye for oss i Norge. Det gjelder for eksempel robotstøvsugeren og en mobiltelefon.

Det sier markedssjef Tommy B. Jensen. Han og de andre Samsung-medarbeiderne var stolte over at firmaet fikk pris for beste utstilling på årets Elektrofil. Samsung hadde satset stort både i areal og på å vise et bredt produktspekter for handlere og publikum.

– Vi er midt i en lanseringsperiode der vi kommer med nye produkter både innen hvitevarer og mobiltelefoner. For første gang viser vi 3D-TV i Norge og vi kommer til å markedsføre et bredt utvalg i løpet av kort tid. En nyhet innen småelektrisk er robotstøvsugeren Navibot. I tillegg viser vi flere nye bærbare datamaskiner, sier Jensen.

Samsung ønsket å vise at de satser på bredde, og Jensen la særlig vekt på at man ønsker å bli enda mer kjent for hvitevarer og datamaskiner.

Produktopplæring var en viktig del av innsatsen fra Samsung-folkene på messen. Handlerne skal være godt forberedt når produktene kommer ut i butikkene. God informasjon om produkter som skal være lette å selge er en del av Samsungs strategi.

Navibot

– Med robotstøvsugeren Navibot mener vi å vise at fremtiden er her i dag. Denne maskinen gjør rent hjemme mens du er borte. Maskinen er avansert, men likevel enkel i bruk - og den arbeider uten tilsyn. Den vet selv når den trenger lading og finner frem på gulvet uten å stoppes av små hindringer, sier nøkkelkundeansvarlig Martin Jensen.

Støvsugeren har innebygd kamera. Når den skal begynne å arbeide i et rom, tar den først en runde mens kameraet registrerer det som er i rommet. Deretter legger maskinen opp ruten som er gunstigst for å gjøre jobben. Dermed vil også rengjøringsgraden øke. Som tilleggsutstyr leverer Samsung en følerenhet. Når den for eksempel plassers i en døråpning, vil maskinen tolke signalene fra føleren slik at den ikke går videre inn i neste rom. Det er altså snakk om elektronisk sperre. Navibot er klar for markedet og vil koste cirka 5.000 kroner.

Venter seg mye

Samsung venter seg mye av 3D og satser bredt.

– Dette er et kjempespennende område for oss, og alle modellene i 7-,8- og 9-serien har 3D-funksjonalitet. Hvis du kjøper en Samsung–TV i dag, vil du allerede fra du monterer den opp hjemme kunne se 3D. Årsaken er at apparatene har en generator som kan gjøre om 2D til 3D, sier Tommy Jensen.

Alle foretninger som Samsung handler med skal fra nå av kunne vise minst én 3D-modell til kundene.

Ny Android

På Mobile World Congress i Barcelona tidligere i vår viste Samsung blant annet nye mobiltelefoner med Android-system og ny skjermteknologi. På Elektrofil ble dette utvidet med den nye modellen I9000 Galaxy S. Den kommer på markedet i juli/august.

– Dette er vår første telefon med fire tommers AMOLED-skjerm. Det spesielle er i tillegg at vi har greid å bygge inne et batteri med 1500 mA strømstyrke, til tross for at telefonens tykkelse bare er ni millimeter, sier nøkkelkundeansvarlig Stig-Ove Langø.

Telefonen har 1 GHz-prosesso og kommer i to versjoner med internminne 8 eller 16 GB. I tillegg er det mulig å bruke micro-SD minnekort på inntil 32 GB. I9000 Galaxy S har Android 2.1. Den har den nye berøringsteknologien Samsung viste i Barcelona. Teknologien er laget slik at telefonen forener alle sosiale medier med epostfunksjonaliteten. Langø karakteriserer telefonen som svært spennende. Prisen før subsidier vil ligge på mellom 5.000 og 6.000 kroner.

På Samsungs utstilling fokuserte markedssjef Tommy Jensen og nøkkelkundeansvarlig Martin Jensen på den nye støvsugerroboten Navibot. Foto: Erik Andersen.
Nøkkelkundeansvarlig hos Samsung, Stig-Ove Langø, hadde en nyhet å vise fram på mobilsiden: Android-telefonen I9000 Galaxy S. Telefonen kommer på markedet i juli/august. Telefonen har fire tommers AMOLED-skjerm. Foto: Erik Andersen.
Til toppen