Pauline Eveno i franske Syos lager munnstykker for saksofoner på 3D-printere, og har i Las Vegas med seg Eddie Rich som spiller sammen med Boys II Men. Foto: Stian Sønsteng

SAX-MUNNSTYKKER FRA 3D-SKRIVERE

– Det kan være bare én millimeter eller to som skiller det perfekte munnstykket fra et annet, sier Pauline Eveno i franske Syos.

Hun er en av grunnleggerne og administrerende direktør i selskapet som har hovedkontor i Paris.

– Kundene må derfor ha spilt en del, for å kunne fortelle oss hva de ønsker, sier Eveno.

Når vi møter henne på CES-messen i Las Vegas, har hun med seg Eddie Rich, som har spilt saksofon med Boys II Men i tre år på et av hotellene i byen. Han er ambassadør for Syos – der firmanavnet er en forkortelse for «Shape Your Own Sound».

Lyden som kommer ut av hornet er mye nærmere det jeg har i hodet når jeg spiller

– Vi startet i august 2016, og lager saksofon-munnstykker helt tilpasset den enkelte musikeren. De fyller ut et spørreskjema på våre nettsider, og får i løpet av noen dager tilsendt munnstykket. Hvis de ikke er fornøyd, lager vi nye munnstykker helt til de har det som passer dem perfekt. I snitt sender vi ut to munnstykker til hver kunde, sier Eveno til fagbladet Elektronikkbransjen.

Flest proffe kunder

Hun sier de fleste kundene er profesjonelle, men at det også er amatører som får laget sitt tilpassede munnstykke.

– Er det mulig å beskrive forskjellen på lyden før og etter du fikk munnstykket fra Syos?

– Hovedforskjellen er at det med dette munnstykket er blitt mye lettere å spille. Lyden som kommer ut av hornet er mye nærmere det jeg har i hodet når jeg spiller, sier Rich.

Prisen for et munnstykke er i Frankrike 300 euro inkludert skatt. Syos har seks ansatte, og Eveno sier de ser på muligheten til å utvide virksomheten til for eksempel klarinetter og trompeter.

– Vi vurderer også å utvide virksomheten, til å for eksempel tilby produktene våre via detaljhandelen, sier Eveno.

Til toppen