Sony Xperia Z klatrer mest på Netcoms salgsliste for april. Her er det kommunikasjonssjef Erik Yström (t. v.) og produktmarkedssjef Rikard Skogberg som viser fram toppmodellen. Foto: Stian Sønsteng

SONY KLATRER PÅ SALGSLISTENE

Den nye toppmodellen til Sony klatrer til femteplass på Netcoms liste over de mest solgte smarttelefonene i april.

Men det er fortsatt et stykke til toppen, hvor Apple og Samsung dominerer, viser tallene fra operatøren. Iphone 5 ligger på toppen, mens Samsung Galaxy S III innehar andreplassen.

Sony Xperia Z klatrer altså fra åttende til femte plass i forhold til forrige måned, mens Samsung Galaxy S4 med kun få salgsdager i april går inn på en niende plass. Salget av HTC One har nettopp startet og interessen for den nye smarttelefonen er stor, ifølge en pressemelding fra Netcom.

Våre nye smart-abonnementer kombinert med nye mobiler på markedet vil gi Apple tøff konkurranse

– Norske mobilkunder går en spennende mobiltid i møte med nye toppmodeller fra Samsung, HTC og Sony, som alle er gode nok til å konkurrere med Iphone. Vi har store forventninger til maisalget, og tror våre nye smart-abonnementer kombinert med nye mobiler på markedet vil gi Apple tøff konkurranse, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom, i en pressemelding.

Mer internett

Nordmenn surfer stadig mer på mobilen. Det siste året har databruken hos Netcom økt med 55 prosent, og i dag er gjennomsnittet på dataforbruk hos en Netcom-kunde på 550 MB i måneden. Det er kunder med Iphone 5 som bruker aller mest bruker mest data med 850 MB i gjennomsnitt, mens de som har Samsung Galaxy SIII bruker omkring 700 MB.

I 2017 forventer NetCom at gjennomsnittsbruken er på 5 GB i måneden.

– Behovet for å være på nett er enormt og mobilen har blitt den naturlige inngangsporten til internett. Blant deltakerne i NetComs trendpanel sier 68 prosent at tilgang til internett er den mobilfunksjonen det er vanskeligst å klare seg uten en hel dag, mens kun 15 prosent svarer ringing. Det illustrerer hvor viktig internett har blitt for norske mobilkunder, sier Lund.

I forbindelse med disse tallene har Netcom nå kastet den gamle abonnementsstrukturen over bord, og lansert fire nye dataabonnement.

NETCOM-TOPPEN APRIL

1. (1) Apple iPhone 5

2. (2) Samsung Galaxy S III

3. (4) Apple iPhone 4

4. (3) Apple iPhone 4S

5. (8) Sony Xperia Z

6. (6) Samsung Galaxy S III Mini

7. (-) Samsung Galaxy S3 LTE     

8. (5) Samsung Galaxy Note II

9. (-) Samsung Galaxy S4             

10. (7) Sony Xperia V

* Tall i parentes er forrige måneds plassering.

Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom, sier Apple må belage seg på tøff konkurranse framover.
Til toppen