Super kombinasjon for den som vil spille både Blu-ray og HD DVD

LG lanserte på CES verdens første spiller som tar både Blu-ray og HD DVD, BH100. Super Multi Blu Player kommer i handelen i april, til 13.000 kroner.

– Med vår nye kombispiller kan kunden velge hvilken tittel hun eller han vil se, uten å måtte tenkte på i hvilket format platen er. Enda en gang kommer LG først på markedet med en kundevennlig maskin til en god pris, sier Jesper Silvanius, sjef for produktspesialistene og kundestøtte i LG Electronics Nordic AB.

– Hvilke kompromisser har dere måtte inngå for å få til denne spilleren?

– Nesten ingen. Vi viser bare enda en gang at vi er markedsledende når det gjelder å ta frem multimaskiner. Vi var de første som tok alle formater på DVD, og kommer nå med to maskiner i ett, sier Silvanius.

I formatkrigen har LG valgt Blu-ray som hovedformat. Den nye kombispilleren støtter fullt ut Blu-ray, og spiller i tillegg av HD DVD-plater – men interaktive HD DVD-funksjoner har den ikke full støtte for.

På TV-siden fokuserer LG mest på design i år. Dessuten er enkelte funksjoner som tidligere var i de dyrere modellene også implementert i de mer prisgunstige apparatene.

Billige og pene

– Nå er selv de billige TVer pene å se på, smiler nordisk produktspesialist Joakim Örnstig.

– Dere er ikke redd for at dette kan gå ut over salget av de dyrere modellene?

– Volumene ligger allerede i dag på de mer prisgunstige TVene, og som produsent har vi forsøkt å legge inn avanserte funksjoner i disse. Det viktige skillet mellom rimelige og mer kostbare TVer ligger selvsagt i oppløsningen og kvaliteten på panelet, sier Örnstig.

LG har fortsatt produktutviklingen både på plasma og LCD. Örnstig mener de så langt har lykkes best på plasma.

– Vår plasmateknologi er ledende. Vi har vært litt senere ute på LCD sammenlignet med enkelte konkurrenter, men kan nå tilby tilsvarende produkter – med et bedre design.

– At dere nå lanserer True Color og bruker lysstoffrør med fargetone i LCD-apparatene, betyr det at dere har gått bort fra LED?

– LED er en fin teknologi som dessverre er for dyr å produsere sammenlignet med hva du får ut av den. Det viser seg at True Color-teknologien, som bygger på konvensjonell bakbelysning men har en annen farge på rørene, kan gjengi like fine bilder til halve prisen. Da tror vi konsumenten vil foretrekke denne, sier Örnstig.

– Dere presenterer en minimalistisk design her på CES, ikke ulikt det andre produsenter har. Vil de fleste TVer vil bli helt like etter hvert?

Skandinavisk design

– I dag er mange produkter like, med sort og sølv som dominerende farger. Jeg tror vår skandinaviske design faller i smak hos mange. Den store nyheten er at vi har lykkes med å designe bort høyttalerne, ved at vi har utviklet et nytt materiale i kabinettet slik at de ikke synes.

Konvensjonelle kabinetter er lakkerte, noe som har ført til et fordyrende ledd i produksjonen – og en overflate som er sårbar for riper. LG bruker nå plast som er høyglanset i utgangspunktet – som i et pleksiglass der glansen ligger i dybden. Dermed sparer vi et produksjonsledd, og vi får et mer bestandig produkt, sier Örnstig.

– Tidligere har dere fokusert på bildeforbedringsteknologier. Her på CES legger dere mindre vekt på dette. Hvorfor?

– I dag har man nådd et ekstremt høyt nivå når det gjelder bildekvaliteten, spesielt på plasma der man ikke er kommet lenger det siste året. For LCD viser vi den nye belysningen som er et steg i riktig retning. Rent bildeforbedringsmessig er det ikke mye å hente her heller. Det er andre faktorer som påvirker kvaliteten på bildet, ikke bildeforbedringssystemene.

– Der andre snakker om full HD, bruker LG begrepet 2 megapiksler. Hvorfor?

– Når bransjen snakker om full HD tror jeg mange konsumenter blir forvirret. De er nettopp blitt vant til å snakke om HD Ready, og forstår ikke hva full HD er. Vi har forsøkt å finne en bedre måte å kommunisere hva dette er, og har dratt en parallell til digitalkamera der man snakker om megapiksler. Derfor sider vi at vanlig HD er 1 megapiksel mens full HD er 2 megapiksler, for å gjøre det tydelig at det er stor forskjell på pikseltettheten i panelene. Når dette er sagt, skal jeg ikke si at 2 megapiksler nødvendigvis ikke er det kundene skal velge. I mange tilfeller kan kunden være tjent med å kjøpe en vanlig HD-skjerm. I dag finnes det ingen mening i 2 megapiksler på mindre enn 42 tommer, og det er der våre produkter starter.

Powered by Labrador CMS