Kjetil Pettersen i LydRommet med AMX’ betjeningspanel, som skal gjøre det enkelt for sluttbrukeren å betjene avanserte AV-installasjoner. Foto: Stian Sønsteng

TOTAL PROFFLEVERANDØR FOR HARMAN

– AMX var den eneste delen av Harmans proffprodukter vi manglet, og LydRommet er nå totalleverandør av Harman i Norge, sier Kjetil Pettersen.

Publisert Sist oppdatert

Vi møter ham den første uken i mars på LLB-messen i Telenor Arena på Fornebu. Her viser han Harmans AMX-system.

– AMX posisjonerer oss veldig godt i forhold til installasjonsmarkedet, som fremover vil være en ekstra satsing hos LydRommet. Ikke minst knytter AMX sammen JBL, Crown, Soundcraft og alle de andre produktene vi har fra før, i én felles plattform som gjør det hele enklere å bruke, sier Pettersen til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvor brukes AMX?

Bedriftsmarkedet

– Dette brukes tungt i bedriftsverdenen, som er en viktig del av installasjonsmarkedet, i alt fra møterom til auditorier. Vi ser også at dette er et godt tilskudd i faste installasjoner i kulturhus og konsertarenaer, og vi har allerede levert AMX flere slike steder. Det er hensiktsmessig å ha muligheten til å kontrollere alt fra ett sted, og AMX’ styresystemer knytter alle fagene fra lys, lyd og bilde sammen. De lager også løsninger for AV over IP, som gjør at man kan distribuere lyd og video over nettverket. Ellers har de bordbrønner og alt som skal til for å lage møterom eller kulturinstallasjoner, sier Pettersen.

AMX posisjonerer oss veldig godt i forhold til installasjonsmarkedet

På LLB viser han hvordan AMX styrer de andre produktene LydRommet har utstilt.

– Dette skjer via et betjeningspanel, som gjør det enkelt å betjene en relativt avansert AV-installasjon, sier Pettersen.

Blant varemerkene på panelet er Yamaha og BSS.

Fra 5.000 kroner

– Vi har fått eneretten på de største digitalmikserne til Yamaha, og er også den prefererte servicepartneren deres i Norge. Dette har å gjøre med basisen LydRommet gjennom mange år har hatt innen service og kundestøtte. BSS er våre lydprosessorer, som mange kanskje best kjenner under navnet Soundweb. Dette er konfigurerbare og faste lyd-DSPer, som gjør at man kan justere lydsystemer og behandle mikrofoner og alt annet som er tilkoplet systemet, sier Pettersen.

Han begynte i LydRommet i september 2018, og har hovedfokus mot installasjonsmarkedet.

– Jeg har bakgrunn fra profflyd, og er som mine kolleger også involvert i flere deler av prosjektene vi er involvert i.

– Hvilke priser snakker vi om for en AMX-løsning?

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2019, som ble distribuert 10. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Det kan være alt fra et enkelt system basert på knapper, som koster fra 5.000 kroner, til en skreddersydd totalløsning i et bygg på kanskje hundre rom.

Powered by Labrador CMS