BASELYDENER GOD NOK

Philips har storsatsing på basestasjon for Ipad, Ipod og Iphone i de nye lydproduktene for 2011.

– Basestasjon er helt sentralt for de fleste lydproduktene våre. Det kommer stadig bedre produkter, og jeg mener de erstatter mange av de gamle lydkildene. Samtidig får vi økt funksjonalitet og sammensmelting av ulike lydprodukter.

Det sier Max Hellstrøm, PR-sjef for Philips Consumer Lifestyle Nordic. Hellstrøm er enig i spørsmålet om det nye utstyret for basestasjon gir like god lydkvalitet som digitale lydkilder som CD, DVD og Blu-ray. Selv om lyden fra produktene som bruker basestasjon ofte er enda mer komprimert enn andre lydkilder, legger Hellstrøm vekt på at målet også her er å gjenskape best mulig kvalitet nær den originale lydkilden.

– Tidligere har ikke produkter for basestasjoner vært gode nok, men de kommer nå, sier han.

Tråd- og sømløst

FidelioSoundSphere er et nytt høyttalersystem fra Philips. Det er basert på trådløs overføring av lydsignaler på datanett (WiFi). Teknologien i det nye systemet støtter Apples AirPlay. Høyttaleren FidelioSoundSphere er aktiv og er basert på signaler enten fra basestasjon med sender eller direkte fra Iphone eller Ipad.

– AirPlay-systemet gir deg både god lydkvalitet og enkel tilgang til all den musikken du har på Itunes, enten det er fra Apples egne produkter eller fra PC, sier akustikkingeniør BenoitBurette.

Fidelio høyttaleren er konstruert for å skape kunstig omgivelseslyd i rommet. Den har en spesiell konstruksjon for diskanthøyttaleren med 360 graders lydspredning. Diskantelementet er plassert i en egen holder på toppen av høyttaleren, som dermed også får en spesiell design.

Multirom

Philips kommer også med musikkanleggberegnet for lydoverføring på WiFi datanettverk. Systemet kalles multirom. Multiromfunksjonen gjør at du kan lytte til lydinnholdet uansett hvor du er i huset. Det er også mulig å overføre ulike lydprogrammer til forskjellige rom. Lydkilden til musikkanlegget MCi8080 er Apple-produkter tilkoplet basestasjon, som er tilbehør, eller trådløs overføring fra PC, Mac, Ipad, Iphone og Ipod. Til anlegget hører høyttalere som har betegnelsen Clarisound. Den er et toveissystem med bassrefleks. På toppen av anlegget sitter en skjerm der alle funksjoner kan styres med berøringskontroll. Anlegget har tilkoplinger for USB og analog og digital video. Stillbilder eller video kan vises på den innebygde skjermen. Videre har anlegget en intern harddisk på 160 GB og FM-radio. Forsterkeren har 2x50 watt musikkeffekt.

Et annet produkt i samme serie er nettverkspilleren NP3700. Det er en kompakt enhet med samme hovedfunksjonalitet som det større anlegget. Også denne modellen har berøringsskjerm for styring og kan bruke de samme signalkildene som MCi8080. Denne modellen har to innebygde høyttalere og lydforsterker med 2x5 watt musikkeffekt.