TOPPLADET MED GOAL ZERO

Bjørn Tore Johannessen i Response Nordic med en mellomstor batteribank fra Goal Zero. Foto: Stian Sønsteng

– Innen elektronikk har Goal Zero til nå vært vårt nest største merke, etter GoPro. Dette en kategori i sterk vekst, sier Bjørn Tore Johannessen.

Publisert Sist oppdatert

Han er forretningsutvikler og partner i Response Nordic AS, og vi møter ham i september på IFA-messen i Berlin.

– Vi har solgt Goal Zero i Norden og BeNeLux-landene i fem år, og har hatt god vekst. Nå begynner det å komme mange konkurrenter i markedet, og vi ser også at kundene ikke er like villige til å kjøpe de dyrere produktene. Du kan dele Goal Zeros portefølje i to; de mindre produktene som lys, lykter og små batteribanker går veldig bra, mens vi opplever at markedet er tregere når det gjelder de større batterisystemene og generatorene, sier Johannessen.

Goal Zero leverer smarte og bærbare strømløsninger, såkalte strømstasjoner, etter sigende til bruk på alt fra campingturer til kaffebarer og flyplasser.

 

Lysanlegg

Tidligere kostet én wattime én dollar, nå er denne prisen på vei ned

– Nå utvides porteføljen innen lys, med litt mer industrielle varianter. Disse kan for eksempel brukes av søk- og redningstjenester, politi og brannvesen, som raskt kan lyse opp store områder med mange tusen lumen, sier Johannessen.

Goal Zero utvider også porteføljen med kompressormatede kjølebokser.

– Disse trekker ekstremt lite strøm, og er fritids- og utendørsprodukter, for camping, hytte uten strøm og båt, sier Johannessen.

På IFA viser han solcellepaneler, og større strømstasjoner som gir 230V ut.

– Disse systemene kan bygges ut, og her er det prisen per kilowattime som teller. Tidligere kostet én wattime én dollar, nå er denne prisen på vei ned, ettersom produksjonen er blitt større. For kundene er de to nøkkelspørsmålene kapasiteten, og hvor hurtig batteribankene kan lades opp igjen, sier Johannessen.

Batteribanker fra Goal Zero; den største med startkabler. Foto: Stian Sønsteng

 

Preppere

– Hva er bruksområdene for disse?

– De kan brukes hjemme, der du lader når strømmen er billig og bruker dem når strømmen er dyr. Hjemmeintegrasjon er det neste som kommer. Da må systemet installeres av en elektriker, men når dette er gjort styres alt via en app. Foreløpig finnes disse løsningene på det amerikanske markedet, men en europeisk løsning vil komme til neste år, sier Johannessen.

Han sier de større strømstasjonene også treffer dem som driver med friluftsliv.

– Vi ser en økende interesse, for eksempel fra dem som bygger bobiler. En annen gruppe er de som driver med prepping. Nedover i Europa er det spesialforretninger for disse, men dette er det foreløpig lite av i Norge. Disse vil sikre seg med at de alltid har tilgang til strøm, og dette er noe norske myndigheter også ønsker vi skal gjøre. Goal Zeros strømstasjoner kan stå på lading døgnet rundt, hele året, og vil dermed alltid være klare til bruk, sier Johannessen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2023, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS