Nøkkelkundesjef Dan Bechor og Philips’ sjef i Norge, Lise Ludvigsen, med vakuum-mikseren HR3752/00 og to glass eplejuice. Det til høyre er laget med og det til venstre uten vakuum. Foto: Stian Sønsteng

VAKUUM-MIKSER FRA PHILIPS

– Dette er en fantastisk maskin for dem som ønsker å beholde næringsstoffene i en juice eller smoothie - som holder seg frisk hele dagen.

Publisert

Det sier Dan Bechor, nøkkelkundesjef i Philips med ansvar for Elkjøp, når vi møter ham på småeletriskmessen Eldomestic under Campus-arrangement på Gardermoen i juni. Her viser han og Philips’ sjef i Norge, Lise Ludvigsen, frem vakuum-mikseren HR3752/00.

– Denne blir sentral i all kommunikasjon og et viktig budskap fra oss utover høsten. Vi ønsker også å dele oppskrifter, forklare hva mikseren gjør, og ikke minst vil vi fortelle hva som er forskjellen mellom vakuum-mikseren og en tradisjonell mikser, sier Bechor til fagbladet Elektronikkbransjen.

På Eldomestic viser han to glass eplejuice som er laget samtidig - med og uten vakuum-funksjonen.

– Som navnet tilsier, fjerner mikseren luften i beholderen før du mikser. At det ikke kommer luft i smoothien eller juicen, gjør at den holder seg friskere lenger, får lenger holdbarhet og ikke skiller seg så lett. Det virker også gunstig på vitaminene, sier Bechor.

35.000 omdreininger

Vakuum-mikseren HR3752/00 fylt med marshmallows. Neste bilde viser hva som skjer når pumpen har tømt beholderen for luft. Foto: Stian Sønsteng.

Han understreker at man drar nytte av vakuum-funksjonen når det gjelder alle mulige råvarer, og fremfor alt de som påvirkes av luft.

– Oksideringsprosessen bremses. I en tradisjonell blender røres det inn mye luft, som begrenser holdbarheten, sier Bechor.

– Hvor stor forskjell er det på en juice som er mikset med vakuum og en uten?

– Luften gjør at smoothien eller juicen føles tykkere, og det er disse luftboblene som setter i gang oksideringsprosessen. Det som er tilberedt med vakuum, blir mye glattere. Hvis du ser på eplejuicen, som vi har laget for noen timer siden, skiller den som er laget uten vakuum seg, mens den som er laget med vakuum er like frisk og fin. Setter du den i et kjøleskap, varer den hele dagen. Tester gjennomført av et uavhengig laboratorium, viser at vakuumfunksjonen i HR3752/00 bevarer tre ganger så mye vitamin C i drikken etter åtte timer, sammenlignet med vanlig miksing uten vakuum, og 60 prosent flere antioxidanter etter åtte timer, sier Bechor.

Motoren på HR3752/00 går 35.000 omdreininger i minuttet, og gjør ifølge Bechor dette til en høyhastighetsmikser - med god margin.

Når vakuum-mikseren HR3752/00 tømmes for luft, sveller marshmallowsen ut. Foto: Stian Sønsteng.

To liters tritanbeholder

– Motoren er kraftig, på 1400W, og har det vi i Philips kaller ProBlend 6 3D-teknologi, som frigjør millioner av næringsstoffer, sier Bechor.

Når man skal mikse noe i vakuum, tar det automatiske programmet rundt ett minutt - før knivene startes.

– Luften pumpes rett og slett ut av toliters-kannen av tritan, sier Bechor.

Prisen for HR3752/00 er 3.000 kroner.

– Hvilke utfordringer vil en butikkansatt ha når hen skal selge vakuum-mikseren?

At det ikke kommer luft i smoothien eller juicen, gjør at den holder seg friskere lenger

– Sluttkundene vil nok trenge en forklaring på hvorfor de skal betale kanskje 1.500 kroner mer for HR3752/00 enn en tradisjonell mikser. Vi har argumentene, og opplæringen av butikkansatte er viktig. Eldomestic er en flott anledning til dette, sier Bechor.

Rengjøringen skal være enkel, og delene kan plasseres i oppvaskmaskinen.

– Hvordan opplever dere markedet for miksere generelt?

– Det er kraftig voksende, i alle de nordiske landene. Vi ser også at fokuset er gått over fra juicemaskiner til miksere, der man kan bruke flere typer råvarer, og dette henger tett sammen med et økende fokus blant folk flest på helse, sier Bechor.

Powered by Labrador CMS