B&O Beoplay A1

Pressemelding fra Bang & Olufsen 21. april 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

B&O PLAY lanserer beoplay A1:

En bærbar bluetooth høyttaler som kan spille musikk i 24 timer

Den nye Beoplay A1 er den minste Bluetooth-høyttaleren fra B&O PLAY. Den er designet av den prisbelønnede designeren Cecilie Manz for et liv på farten. Beoplay A1 passer perfekt i hånden og har en lyd som er unik med tanke på størrelsen.

B&O PLAY avslørte i dag det minste og mest eventyrlystne medlemmet av sin bærbare Bluetooth-høyttalerfamilie: Beoplay A1. Høyttaleren er designet for et liv på farten og kombinerer utsøkt design fra den prisbelønte danske designeren Cecilie Manz, med Bang & Olufsen Signature Sound, integrert mikrofon og opptil 24 timers batterikapasitet.

“Måten vi lever med musikk på har endret seg mye de siste årene, og når det gjelder å velge høyttalere, søker vi etter et elegant utseende, brukervennlighet og fleksibilitet. Høyttaleren skal gi en god og kraftig lyd, være brukervennlig og samtidig være egnet for et til på farten,” forteller Henrik Taudorf Lorensen, Corporate Vice President i B&O PLAY.

“Med Beoplay A1 har vi flyttet grensene for ytelsen en ultrabærbar høyttaler kan gi, og samtidig gjort det mulig å ta med god lyd og et lekkert utseende uansett hvor du skal.”

Designet for hverdagens eventyr

Beoplay A1 har et lekkert kuppelformet aluminiumskabinett som gir et lett og elegant uttrykk. Samtidig beskyttes den avanserte teknologien som er inni høyttaleren. Kuppelen er smeltet sammen med en dobbeltstøpt polymerbase, slik at overflaten fremstår som glatt og i ett stykke.

Som en del av det ultrabærbare designet er det ingen knapper eller bein som stikker ut av høyttaleren. Overflaten på Beoplay A1 er bygget for å tåle hverdagens knall og fall. Beoplay A1 leveres med en lærreim som gjør det lett å ta den med seg overalt, enten du fester den på ryggsekken eller henger den opp hjemme.

“Vi hadde et ønske om å lage en ultrabærbar høyttaler som du instinktivt har lyst til å ta med deg. Høyttaleren har en størrelse og form som gjør det naturlig å ta den med seg, og kombinasjonen av aluminium, myk polymer og det behagelige læret gjør at du bare får lyst til å løfte den opp.

Jeg liker godt høyttalerens avrundede og sirkulære form, som tydelig forteller deg at lyden er ment å deles med andre,“ forteller designeren Cecilie Manz.

Bang & Olufsen Signature Sound

Beoplay A1 er bygget på mer enn 90 års lyderfaring og setter nye standarder for bærbare Bluetooth-høyttalere når det gjelder spredning av lyd, lydstyrke og bassgjengivelse.

Ved hjelp av en egen DSP-algoritme med avansert high slope-filtrering gjør Beoplay A1 det mulig å skape et bredt og romslig 360-graders lydbilde. På den måten får alle den samme gode lydopplevelsen uansett hvor de er i forhold til høyttaleren.

På tross av størrelsen på 133 x 48 mm og en vekt på bare 600 g, snakker vi her om en aktiv toveis-høyttaler med kjegleformet bass- og mellomtoneelement i aluminium, en silk dome-diskant på ¾” og et avansert DSP-filter med en sprø, kraftig og klar lyd.

Takket være et nytt kjegleformet bass-/mellomtoneelement i aluminium med et kraftig neodynium-magnetsystem og kraftige effektforsterkere, gir Beoplay A1 bass helt ned til 40 Hz og kraft nok til holde musikken i gående i timesvis.

24 timer med bærbar spilletid

Beoplay A1 har ett oppladbart 2200 mAh Li-lon-batteri med opptil 24 timer spilletid ved vanlig bruk. Den lange spilletiden skyldes den innovative strømstyringen i forsterkeren. Med Adaptive Power Management er det mulig å forsyne forsterkerne med nøyaktig den mengden strøm de trenger, når de trenger det. Det betyr at strømforsyningen justeres dynamisk etter behov, noe som gir batteriet lengre levetid.

Innebygget mikrofon til jobb og fritid

Beoplay A1 har en innebygget mikrofon som gjør det mulig å svare på anrop, og på grunn av polymerbasens spesielt patenterte design er mikrofonen følsom for tale 360 grader rundt høyttaleren. Dermed kan personen i andre enden av telefonen enkelt gjenkjenne stemmene, uansett hvor personene er plassert, så lenge de er i nærheten av mikrofonen.

Enkel tilgang til favorittmusikken din

Ved å trykke på den runde tilkoblingsknappen på siden av høyttaleren, kobles høyttaleren til enheten den sist var tilkoblet og fortsetter å spille av der den stoppet forrige gang. Tilkoblingsknappen vil bli oppdatert med flere funksjoner etter hvert.

Pris og tilgjengelighet

Beoplay A1 lanseres i fargene Moss Green og Natural. Veiledende utsalgspris er 2 699 NOK. Begge fargene blir tilgjengelig i Bang & Olufsen-butikkene, på www.beoplay.no/beoplaya1 og hos utvalgte tredjepartsforhandlere fra 21. april 2016.

Powered by Labrador CMS