B&O innebygd lydsystem

Pressemelding fra Bang & Olufsen 10. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Bang & Olufsen lanserer nytt innebygget lydsystem under CES

På CES, International Consumer Electronics Show, i Las Vegas annonserte Bang & Olufsen lanseringen av en helt ny løsning for kompromissløs innebygget lyd. Dette aktive og innovative systemet kobler et par høyttalere og en kraftfull subwoofer til en egen separat forsterker. Systemet gir flott lydland i alle rom, enten det er en hotellobby eller stuen din.

Bang & Olufsen annonserte lanseringen av sitt nyeste innebygde lydsystem på CES 2013. Den integrerte løsningen inneholder toveis aktive høyttalere (BeoLab 15), en aktiv subwoofer (BeoLab 16) og en rack-ready forsterker (Amplifier 1). Løsningen er spesielt utformet for innbygging i vegg eller tak.

Det nye systemet bygger på et bredt spekter av de mest særpregede egenskapene til Bang & Olufsen, og tilfører enestående lyd til de mest uventede steder. De aktive høyttalerne utnytter en rekke avanserte komponenter, og resultatet er suveren lydytelse fra svært kompakte konstruksjoner. Designerne og teknikerne har samarbeidet om en visuell identitet som er særpreget og samtidig diskret. Den motoriserte vippefunksjonen sender lyden dit du vil når høyttalerne er slått på, og trekker høyttalerne inn parallelt med veggen når de ikke lenger er i bruk.

Diskret kraft

"Denne aktive lydløsningen for innbygning ble utformet for installasjoner der det er ønskelig med god lyd uten at frittstående høyttalere må plasseres rundt om kring", sier produktsjef Michael Jensen. "Kombinasjonen av to høyttalere og en subwoofer, innebygget, som drives av separate forsterkere, gir en enestående lydopplevelse i rommet. Og den motoriserte vippefunksjonen gir et anstrøk av praktisk magi som forbedrer lytteopplevelsen.

Innovativ vippefunksjon

Den nye vippefunksjonen på BeoLab 15 lar deg rette høye toner og mellomtoner akkurat dit du vil. Når du slår på systemet, vippes høyttaleren automatisk til forhåndsinnstilte vinkler som retter lyden dit det gir optimal lytting. BeoLab 15 vippes tilbake til utgangsposisjonen når systemet slås av.

Hvert enkelt element i systemets aktive høyttalere drives av sin egen forsterker. Dermed kan Bang & Olufsen pakke komponenter med høy ytelse inn i kompakte høyttalerkabinetter som enkelt kan bygges inn i de fleste vegger, og samtidig oppnå enestående lyd. Det nye systemet oppfyller internasjonale retningslinjer for bygg, ved at forsterkerne og høyttalerne drives separat. Den innovative funksjonen for kabelkompensasjon kalibrerer automatisk alle kabler ved en avstand på opptil 100 meter for å sikre optimal bassytelse.

BeoLab 15 er en toveis aktiv høyttaler med lukket kabinett, og med ¾” diskant og 3” mellomtone. I tillegg har den en vippefunksjon som retter lyden opptil 45°fra den opprinnelige utgangsposisjonen.

BeoLab 16 er systemets aktive subwoofer, og består av to par av 4” woofere i separate, forseglede kabinetter. Den fungerer "in-phase" ved hjelp av Acoustic Balance Principle, som gir dyp bass uten uønsket veggvibrering.

Forsterkeren Amplifier 1 inneholder seks separate forsterkere. To klasse D-forsterkere på 2 x 150 watt gir kraft til subwooferen. Hver BeoLab 15 får 150 watt for mellomtone og 45 watt for diskanten. Adaptive Bass Linearisation forsterker den dype bassen krystallklart helt ned til 45 Hz.

Den nye lydløsningen med BeoLab 15, BeoLab 16 og Amplifier 1 fås hos utvalgte Bang & Olufsen-forhandlere fra januar 2013.

Prisen er 26.595 NOK (2 st. BeoLab 15, 1 st. BeoLab 16 og 1 Amplifier)

Powered by Labrador CMS