ALVEHJELP PÅ KJØKKENET

En alv er et vesen med magiske evner som hjelper mennesker. I følge Bosch er Mykie nettopp det.

Mykie som ble vist frem på CES-messen er en personlig kjøkkenassistent. Den har fasong som en liten robot, og navnet er en forkortelse for My Kitchen Elf (min kjøkkenalv).

Sentralen i huset

– Tanken bak Mykie-konseptet er at den skal være et nav (en hub) for alle dine hvitevarer. I tillegg skal den hjelpe deg med dagligdagse ting, sier produktspesialist Philip Roan i Bosch.

En liten personlig hjelper, en alv, er vel noe vi alle ønsker oss

Produktet er formet som en liten robot, og har en innebygget projektor som viser et bilde på veggen. Mykie er tilkoblet internett, og kommuniserer med de andre produktene via Home Connect-plattformen.

– Du kan snakke til Mykie. Sier du «Vis meg oppskrift på sjokoladekake», så kommer det opp på skjermen via projektoren. Deretter kan du be den vise hvordan kaken lages, og en video lastes opp, sier Roan.

I tillegg kan den styre vaskemaskin, tørketrommel, stekeovn og andre produkter du har som støtter Home Connect. Den kan ifølge Bosch også strømme TV, og dermed gjøre kjøkkenet til et viktigere rom for familien. All kommunikasjon med Mykie skjer ved stemmebruk. Foreløpig forstår den bare engelsk og tysk, men andre språk vil komme etter hvert.

Handler mat og viser vær

– Ber du Mykie sette ketchup på handlelisten, så gjør den det. Når listen er ferdig sier du «kjøp mat», og listen sendes matbutikken og varene belastes ditt kort, det eneste du trenger å gjøre er å ta varene i mot, og legge de i kjøleskapet, sier Roan.

Da produktet er tilkoblet internett, og har avansert stemmestyring, så er det få begrensinger på hva man kan be den gjøre. Værmeldinger, børskurser og nyheter er noen eksempler på hva Mykie kan vise på skjermen.

– En liten personlig hjelper, en alv, er vel noe vi alle ønsker oss, avslutter Roan.

Tilkoblede hvitevarer viktig

– Vi ser at de aller fleste produktene vi nå lanserer støtter Home Connect, og trenden mot smart hus teknologien øker kraftig, sier Rune Tufte, Vice President Sales Operations BSH Northern Europe.

Kjøkkenet som rom blir et stadig viktigere samlingspunkt for familien, og løsninger som Mykie vil bidra ytterligere til dette. Flere typer husholdningsprodukter, som lys- og varmesystemer vil også kommunisere med hvitevarene, og da er smarthjemmet mye nærmere.

– Mykie er et konsept, og om det blir akkurat slik vil tiden vise, men det indikerer hvilken vei vi går, sier Tufte.

Powered by Labrador CMS