Torodd Bjørkestrand (t. v.) og Vidar Ersfjord i Roland Scandinavia med Boss Waza Tube Amp Expander, under Larvik gitarfestival tilkoplet forsterkeren The Sheriff 22 fra Victory. Foto: Stian Sønsteng

BOSS WAZA GIR MER OG MINDRE KRUTT

– Med Boss Waza kan man kjøre forsterkeren på full spiker, men dempe volumet. Den kan også gi mer krefter til en svakere forsterker.

Publisert

Det sier Vidar Ersfjord og Torodd Bjørkestrand i Roland Scandinavia. Vi møter dem på salgsmessen i regi av Gitarhuset under Larvik gitarfestival den siste helgen i mars. Boss er Rolands undermerke, og i Larvik viser de frem to tidlige eksemplarer av Boss Waza Tube Amp Expander, som kommer på markedet i juli til rundt 13.000 kroner.

– Hvis du har en rørforsterker på 50 eller 100 watt låter den ofte best på fullt volum. Med Boss Waza Tube Amp Expander koplet til forsterkeren kan du få den samme, gode lyden, men du kan dempe volumet før signalet sendes videre til høyttaleren, sier Ersfjord til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Dette finnes på markedet fra før?

Boss Waza Tube Amp Expander har en innebygd forsterker på 100 watt. Foto: Roland.

– Det er korrekt, men vår versjon har en innebygd forsterker på 100 watt, og to parallelle høyttalerutganger. Dermed kan man også ta godlyden fra yndlingsforsterkeren sin på 35 watt, og gi den mer krefter.

Boss Waza plasseres mellom forsterkeren og høyttalerkabinettet, og Ersfjors sier det finnes mange rutingmuligheter.

– Du kan kjøre ting i effektloop enten i serie eller parallelt, og gjøre en gammel forsterker «midi-kompatibel», sier Ersfjord.

Bjørkestrand sier de får stor oppmerksomhet rundt Boss Waza i Larvik.

– Det er mange som på forhånd har lest seg opp, som er nysgjerrige på å se den og høre hva den kan gjøre. Derfor har vi med oss Boss’ europeiske produktsjef til å vise den frem.

Ny FP-modell

Boss Nextone Artist. Pris: 7.000,- Foto: Stian Sønsteng.

I Larvik viser Boss også frem den nye forsterkerserien Nextone.

– Disse ligger litt over vår populære Katana-serie, og består av modellene Nextone Artist og Stage, sistnevnte er en litt mindre variant. De kom på markedet rett før jul, og vi har såvidt begynt å selge dem. Responsen er god, i et tøft marked med mange gitarforsterkere, sier Bjørkestrand.

På salgsmessen under Larvik gitarfestival vises kun gitarrelaterte produkter. Fagbladet Elektronikkbransjen har derimot tidligere sett Roland FP-10 under The NAMM Show i California i januar.

Gitareffektprosessoren GT-1000 er Boss’ flaggskip. Pris: 10.000,- Foto: Stian Sønsteng.

– Dette er en viktig nyhet for Roland i år. Dette er et piano i en rimeligere prisklasse, gjerne for nybegynnere, likevel med en fantastisk kvalitet både på våre tangenter og lyder. Det koster 5.400 kroner, og mottakelsen i butikkene har vært veldig god, sier Ersfjord.

Dermed kan man også ta godlyden fra yndlingsforsterkeren sin på 35 watt, og gi den mer krefter

Bjørkestrand sier dette har fylt et hull i Rolands sortiment.

– Dette er det første pianoet vi har med denne kvaliteten i denne prisklassen. Vi har rimeligere modeller, med det er helt andre konsept. Her får du et ordentlig pianoklaviatur i full størrelse. Dette er det rimeligste av fire FP-modeller, sier Bjørkestrand.

Ersfjord trekker frem blåtanntilkoplingen som en viktig fordel hos Rolands pianoer.

Triggermodul

Roland Go:Piano 88. Pris: 4.200,- Foto: Roland.

På messene CES og NAMM i januar, viste Roland Go:Piano 88.

– Dette er en versjon med fullt klaviatur, som supplerer vårt Go:Piano med 61 tangenter. Det er rimelig og lett, men som navnet sier har det 88 tangenter. Det er portabelt, og det er lagt vekt på at det skal brukes til undervisning og trening, med ulike funksjoner som hjelper nybegynnerne, blant annet apper, sier Bjørkestrand.

Go:Piano 88 er på tur ut i butikkene, til 4.200 kroner.

Triggermodulen TM-1 er en del av Rolands hybridtrommer, der man kombinerer elektronikk og akustiske trommer.

– Denne kan koples til triggermikrofoner eller digitale trommer, for å få de lydene man trenger innen moderne popmusikk, der man ønsker å spille på et akustiske trommesett men trenger litt andre lyder. Vi har flere produkter i denne serien, og TM-1 er det nyeste og rimeligste tilskuddet, og også den første gulvmodellen. Dette gjør den mer brukervennlig, sier Bjørkestrand.

Roland TM-1 triggermodul koster 1.600 kroner. Foto: Stian Sønsteng.

TM-1 er i butikkene, og koster 1.600 kroner.

Favner bredere

Roland FP-10. Pris: 5.400,- Foto: Roland.

– Hvordan vil dere beskrive Roland som leverandør, med undermerket Boss?

– Vi skal alltid levere produkter for kresne, og ofte proffe, brukere. Samtidig er det et stadig større fokus på forbrukermarkedet, som for eksempel med Go:Piano-serien, for at vi skal favne litt bredere. Boss Waza Tube Amp Expander er et godt eksempel på at vi fortsatt satser i den andre enden av skalaen, med produkter for dem som driver mye med, og kanskje livnærer seg av, musikk, sier Bjørkestrand.

– Hvilke kategorier er viktigst for dere?

– Alle er viktige, og vi selger tradisjonelt mye trommer, tangentinstrumenter og Boss-relaterte bokser. Det kommer hele tiden nyheter, som blir tatt veldig godt mot, sier Ersfjord.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2019, som ble distribuert 10. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Han og Bjørkestrand er de to eneste Roland-ansatte i Norge.

– Men vi arbeider mye skandinavisk, og vi to alene gjør ikke alt arbeid som skjer på det norske markedet, sier Bjørkestand.

Powered by Labrador CMS