President og administrerende direktør Gary Shapiro i Consumer Technology Association (CTA) krever vaksineattest av deltakere på CES 2022. Foto: CTA

CES KREVER VAKSINE-ATTEST

CES krever vaksineattest av deltakere på Las Vegas-messen, som går av stabelen 5. til 8. januar 2022. Samtidig tilbyr de et digitalt alternativ.

Publisert Sist oppdatert

– Basert på dagens vitenskap gir vaksinasjon det beste håpet om å stoppe spredningen av Covid-19, sier president og administrerende direktør i CTA, Gary Shapiro, i en pressemelding.

Consumer Technology Association (CTA), som er den amerikanske søsterorganisasjonen til Stiftelsen Elektronikkbransjen, står som arrangør av CES-messen.

– Vi spiller alle en rolle for å få avsluttet pandemien gjennom å oppmuntre til vaksinasjoner og iverksette riktige sikkerhetsrutiner. I CTA tar vi vårt ansvar ved å kreve vaksinasjonsbevis av deltakerne på CES 2022 i Las Vegas, sier Shapiro i pressemeldingen.

Vurderer antistoff-test

For dem som ikke har muligheten til å reise til Las Vegas, vil CTA igjen lage et digitalt arrangement som går parallelt med den fysiske messen.

Når det gjelder vaksine-attesten, vurderer CTA å også godkjenne et bevis på en positiv antistoff-test. Nærmere opplysninger om dette kommer senere, heter det.

I CTA tar vi vårt ansvar ved å kreve vaksinasjonsbevis

Så langt har over 1.000 selskap, inkludert store varemerker, sagt at de kommer til å være i Las Vegas under CES 2022. Messen vil inneholde nye kategorier som viser hvordan industrien utvikler seg, inkludert romteknologi, matteknologi og NFT. Messen vil vise innovasjoner innen AI, AR/VR, spill og databehandling, digital helse, bil og transport, hjemmeunderholdning, smarthjem og mer, skriver CTA i pressemeldingen.

Selve messen arrangeres fra onsdag 5. til lørdag 8. januar, med mediedager mandag 3. og tirsdag 4. januar.

Fagbladet Elektronikkbransjen vil, slik pandemisituasjonen ser ut i dag, dekke CES 2022 ved å fysisk være til stede i Las Vegas. Når det gjelder den nordiske bransjemiddagen på CES vil Stiftelsen Elektronikkbransjen og søsterorganisasjonene komme tilbake til hvorvidt og i så fall når denne arrangeres.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2021, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS