Stefan Lebrot blir ny administrerende direktør og konsernsjef i Elon Group. Foto: Elon Group
Stefan Lebrot blir ny administrerende direktør og konsernsjef i Elon Group. Foto: Elon Group

NY KONSERNSJEF I ELON

Sveriges største hvitevarekonsern, Elon Group, får ny administrerende direktør og konsernsjef i Stefan Lebrot.

Publisert

Etter 17 år i Elon-konsernet velger Christer Larsson å overlate stafettpinnen til Stefan Lebrot, ifølge en pressemelding. Han forlater Elon i juli i år.

– Jeg er kjempestolt over det vi har fått til sammen. Vi har samlet de ulike faghandelskjedene under ett varemerke, breddet den nordiske posisjonen med Euronics i Norge, samt bygd opp et effektivt logistikk- og backoffice-senter i Örebro. Jeg har i en tid hatt en diskusjon med styret om min etterfølger. Nå som det er klart, vil jeg vie med til andre saker, sier Larsson i meldingen.

Den 1. januar i 2016 ble Euronics Norge formelt et datterselskap i svenske Elon Group AB, som frem til årsskiftet het EEL Holding. Samtidig gikk de norske Euronics-butikkene inn som eiere i Elon-gruppen, som de nå eier rundt 10 prosent av. Resten av selskapet er eid av svenske butikkeiere, hovedsakelig i kjedene Elon og Elkedjan.

Den nye administrerende direktør og konsernsjefen Stefan Lebrot har lang bakgrunn fra hvitevarebransjen. Han har jobbet 17 år i Electrolux, blant annet som administrerende direktør for Electrolux Sverige og Norge, og er i dag administrerende direktør i Smeg Nordic. Lebron har også sittet i NEL-styret Stiftelsen Elektronikkbransjen.

– Stefan Lebrots handlingskraft og lederegenskaper blir en stor ressurs for oss. Vårt absolutte fokus ligger nå i å befeste vår markedsposisjon som spesialisten på elektriske produkter i hjemmet. I løpet av 2018 kommer vi til å tydeliggjøre vårt tjenestetilbud – det beste på markedet – og videreutvikle vår reise innen digitaliseringen. Elon har vært til stede i Sverige i 50 år, og nå utformer vi sammen de neste 50 årene, sier Elon Groups styreleder Fredrik Johansson.

Stefan Lebrot starter i sin nye rolle i juli 2018.

– Jeg føler meg hedret og svært giret over å ha blitt valgt til å videreutvikle Sveriges eneste faghandelskjede og spesialist innen elektriske produkter for hjemmet. Den strategiske planen for kjeden er satt av styret, og nå kommer vi til å iverksette denne med kraft og presisjon, sier han.

Powered by Labrador CMS