Torbjørn H. Søgaard fra Senas viser frem salgspakningen på lekkasjestopperen. Foto: Jan Røsholm

SENAS VIL STOPPE VANNET

Senas AS har lansert en automatisk lekkasjestopper til bruk på kjøkkenet. Blir det en lekkasje skal den stenge vanntilførselen.

Publisert

I følge Senas AS er det rundt 200 vannskader i Norge hver dag. Dette medfører store skader og økte forsikringsutbetalinger. Ved å bruke en lekkasjestopper kan mange av disse skadene unngås.

– Prinsippet er enkelt; det ligger en fuktføler under eksempelvis oppvaskmaskinen. Blir det en lekkasje, går alarmen og en magnetventil stenger vanntilførsel, sier Torbjørn H. Søgaard i Senas, som deltar på Vårkonferansen som arrangeres av Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Produktet kan monteres av sluttbruker selv, så lenge det monteres etter tilførselskranen. Lekkasjestopperen kan ha inntil tre sensorer tilkoblet, slik at man kan ha en under side by side skapet, en under oppvaskmaskinen, og eventuelt den tredje i benkeskapet.

– Ved lekkasje, vil vanntilførselen stenges. Fokus på sikringstiltak i forhold til vannlekkasje er viktig, mener Søgaard.

Senas Aqua Guard, som produktet heter er godkjent av Nemko, innehar Teknisk Godkjenning fra Sintef og oppfyller kravene til TEK 10, som er byggeforskriften.

Smarthusløsning kommer

– Vi kommer med en versjon som er mer avansert i første halvdel av 2018. Den er tilpasset de fleste smarthusløsningene, med støtte for Bluetooth Smart og wifi, sier Søgaard.

Blir det en lekkasje, går alarmen og en magnetventil stenger vanntilførsel

Dette produktet vil være beregnet på nybygg eller rehabilitering, der montering må gjøres av fagpersonell. Årsaken til at fagpersonell må installere, er at magnetventilen vil stenge hovedvanninntaket ved en eventuell lekkasje. Prototypen er nå under testing i regi av Nemko og Sintef. I følge Senas vil denne modellen ha samme fokus på kvalitet og sikkerhet som resten av produktporteføljen.

Senas AS ble startet i 2001 som et hvitevareverksted, men har de senere år i større grad fokusert på utvikling, produksjon og salg av tilbehørsprodukter til blant annet hvitevarebransjen. Selskapet har fått en stor produktportefølje tilpasset elektro, bygg og VVS.

Senas Aqua Guard er komplett og kan monteres av kundes selv. Foto: Senas.
Powered by Labrador CMS