Torbjørn Holden Søgaard i SmartGuard AS, som er søsterselskapet til Senas AS. Foto: Stian Sønsteng

NORSK OG SMART LEKKASJESTOPPER

– Siden vi utviklet den første lekkasjestopperen i Senas AS i 2010, har vi arbeidet med utviklingen av SmartGuard, sier Torbjørn Holden Søgaard.

Publisert

SmartGuard har en sensor som er koplet til en ventil som skal stoppe vanntilførselen i løpet av et par sekunder, dersom den registrerer fuktighet under for eksempel oppvaskmaskinen. I tillegg er produktet koplet til internett, og via skyen kan brukeren følge med på om det er lekkasje eller ikke, om kuleventilen er avstengt eller ikke, og i enkelte modeller vil det være sensorer som registrerer temperatur og luftfuktighet.

– I tillegg har vi søkt patent på en spennende funksjon, sier Torbjørn Holden Søgaard til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham på vårkonferansen som arrangeres på Kiel-ferga av Stiftelsen Elektronikkbransjen, der Søgaard er med for å presentere SmartGuard.

Søgaard eier Senas AS på Geithus i Modum sammen med Håvard Søgaard, og i forbindelse med utviklingen av SmartGuard opprettet de i desember 2017 selskapet SmartGuard AS.

Før vi har det første SmartGuard-produktet klart for salg, har vi brukt flere millioner kroner på produktutvikling

Produksjon på Geithus

– Produktene som vil komme fra SmartGuard AS har med tingenes internett og gjøre. Det er mange tilbydere i markedet, men vi ønsker å tilby en høyere kvalitet når det gjelder funksjoner og brukergrensesnitt. I grunnen er dette en lekkasjestopper, med smartfunksjoner i tillegg, sier Søgaard.

Han står selv for utviklingen av produktene.

– Hvem er den typiske kunden?

– Alle private hjem, samt institusjoner. Etter byggeforskriften som kom i 2010 er det påbudt med lekkasjestopper i alle nybygg, samt meldepliktige bygg som blir rehabilitert. Vi kommer med ulike versjoner, og regner med at det første produktet kommer i handelen første del av 2019, sier Søgaard.

SmartGuard er en norskutviklet og smart lekkasjestopper, som kommer i salg første del av 2019. Foto: SmartGuard.

Han ønsker ikke å si noe om prisen, men en tilsvarende lekkasjestopper fra Senas, uten smartfunksjonen og sensoren som registrerer lekkasje, koster 1.500 kroner.

– Før vi har det første SmartGuard-produktet klart for salg, har vi brukt flere millioner kroner på produktutvikling. Aktuelle salgskanaler er hvitevareverksteder, butikker som selger hvitevarer, grossister, rørleggerkjeder, byggvarekjeder og forsikringsbransjen. Andre produkter vi også ser på, er komfyrvakt, radonvakt, røykvarslere og ventilasjon, sier Søgaard.

Produksjonen vil skje på Geithus, i lokalene til Senas AS, der Søgaard håper SmartGuard AS vil skape seks til åtte nye arbeidsplasser.

Powered by Labrador CMS