Gunnar Bronzelius i Electrolux med den nye utgaven av Pure F9, med støvsugerpose. Den fleksible slangen gjør det også mulig å bruke den i høyden, for eksempel i bokhyller. Foto: Stian Sønsteng

NÅ KOMMER ELECTROLUX PURE F9 MED POSE

– Nå kommer vår fleksible og ladbare støvsuger Pure F9 med en enda mer allergivennlig versjon, med pose, sier Gunnar Bronzelius i Electrolux.

Publisert

Bronzelius er opplæringsansvarlig for småelektriske produkter og støvsugere i Electrolux Sverige, og vi møter ham i juni på Elkjøps opplæringsmesse Campus Home.

– Electrolux Pure F9 er vår første ladbare støvsuger med samme ytelse som 220V-modellene. Den har en driftstid på 60, 30 eller 17 minutter, avhengig av hvilken effekt man bruker. Man kan tenke at 17 minutter på full effekt ikke er så lenge, men våre undersøkelser viser at dette holder til 80 kvadratmeter, tilsvarende en treroms leilighet, sier Bronzelius til fagbladet Elektronikkbransjen.

Mulig tilbehør

Den poseløse versjonen, der man bruker syklonteknologi og et system med fem filter, kom på markedet i oktober i fjor. Denne kommer i utgavene Allergy, Animal og Indigo Blue, med priser fra 4.000 til 6.000 kroner. Til høsten kommer en ny versjon med støvsugerpose, eksklusivt for Elkjøp.

Man kan tenke at 17 minutter på full effekt ikke er så lenge, men våre undersøkelser viser at dette holder til 80 kvadratmeter, tilsvarende en treroms leilighet

– Dette blir en allergimodell, siden man kan fjerne posen uten å bli utsatt for støv slik man gjør med de poseløse støvsugerne. Med pose kan vi også sette i et enda bedre filter, som fjerner 99,95 prosent av støvet fra utblåsningen, sier Bronzelius.

– Vil det bli mulig å kjøpe til enheten som bruker støvsugerposer til de poseløse modellene?

– Den finnes som reservedel, som også passer til den poseløse modellen, og vi ser på hva vi kan gjøre med tanke på å tilby dette som tilbehør, sier Bronzelius.

Under Elkjøp-messen på Gardermoen demonstrerer han hvordan Pure F9 kan brukes med motorenheten nede ved munnstykket.

Gunnar Bronzelius i Electrolux med den nye versjonen av Pure F9, der støvet samles i en allergivennlig pose. Til høyre den poseløse versjonen. Foto: Stian Sønsteng.

Fleksibel slange

– 80 prosent av tiden man bruker en støvsuger arbeider man på gulvet, og når motoren plasseres nede ved gulvet har man bare en vekt på 0,9 kilo ved håndtaket. Til tross for at dette er en ladbar støvsuger, har den et ordentlig teleskoprør, slik at man kan tilpasse lengden. Samtidig er det mulig å flytte motorenheten opp til håndtaket, noe som gjør det mulig å støvsuge hele 90 centimeter under for eksempel sofa og senger, eller oppe under taket. Munnstykket har dessuten led-lys, som gjør at man ser hvor man støvsuger, også der det er trangt. Man kan også slå sammen støvsugeren, fjerne motormunnstykket, og trekke ut en slange som gjør det enkelt å støvsuge i bokhyller og andre steder. Dette er en allsidig støvsuger som tilfredsstiller alle behov, sier Bronzelius.

Batteriet er på 36V, med ti store litiumceller.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Disse har 30 prosent mer energi enn vanlige litiumbatterier, og er årsaken til at driftstiden er så god. Når batteriet er tomt, tar det seks timer å lade det fullt igjen, og støynivået er 82dB, sier Bronzelius.

Powered by Labrador CMS