Anders Kveseth med peisen TenderFlame Blues, som koster 15.000 kroner i butikk. Foto: Stian Sønsteng

PEIS UTEN RØYK OG PIPE

– TenderFlame Blues er produsert på Dokka, trenger ingen pipe eller godkjenning, og TenderFuel er like harmløs som melk, sier Anders Kveseth.

Publisert

Når vi treffer Bo Bedre AS’ representant på Elkjøps opplæringsmesse Campus Home i slutten av mai, sitter han henslengt i det som må kunne kalles en peiskrok, ved siden av en stor og lekende flamme.

Bo Bedre AS har skandinavisk agentur på TenderFlame, som har utviklet et system der en veke brenner en væske kalt TenderFuel.

– Vi sitter på norske patenter og et unikt system. TenderFuel er helt giftfri, det er ingen faresymboler på flasken, og man kan helle mer væske rett på flammen. Veken brenner med ubetydelige sotpartikler, og kan monteres i alle skandinaviske hjem uten at man må søke om tillatelse. Med dette kan man erstatte stearinlys med et miljøvennlig og rent produkt, som ikke minst er vesentlig bedre for inneklimaet, eller lage en peiskrok uten å ha tilgang til noen pipe eller spesiell utlufting, sier Kveseth til fagbladet Elektronikkbransjen.

Stordelen av porteføljen til TenderFlame består av lykter i flere størrelser. Foto: Stian Sønsteng.

Peisen han sitter ved siden av heter Blues, er produsert på Dokka, og koster i underkant av 15.000 kroner.

– TenderFlame-systemet gjør at man kan sette inn ovnen hvor som helst, uten å måtte innhente tillatelse fra myndighetene. Når man har montert den, er det bare å fylle på TenderFuel og tenne på veken med en lighter. Veken krever heller ikke vedlikehold, sier Kveseth.

Vi dekker nok behovet for hygge, som kanskje faller mellom to stoler, mellom TV-skjermer og kaffetraktere

Gir 2.000 watt

– Kjøper folk disse for kosen eller for varmen?

– TenderFlame er først og fremst ment for hyggens del, men en koselig bieffekt er varmen. De største peisene, som Blues, gir over 2.000 watt.

TenderFuel kan uten fare helles rett på den brennende flammen. Foto: Stian Sønsteng.

TenderFuel koster 80 kroner per liter, en kanne med 2,5 liter koster 140 kroner.

– Hvor lenge holder en liter?

– På de aller største peisene varer en liter i cirka fire timer. Vi har flere peiser i sortimentet, produsert på Dokka. Disse kan stå inntil veggen, henge på veggen, eller stå fritt i rommet, sier Kveseth.

Størsteparten av sortimentet består av lykter, med priser fra 150 kroner.

– De fleste av disse modellene er produsert i Asia, også for at vi skal kunne dekke etterspørselen vi har for tiden.

Kveseth sier Bo Bedre står for den kommersielle oppbyggingen.

– TenderFlame er helnorsk, og vil bli eksportert til store deler av Europa fra høsten av, sier Kveseth.

– Hvilken distribusjon har dere i Norge?

– Det er 350-400 butikker som fører TenderFlame i dag, og de er superfornøyd med et stadig økende salg.

Mesteparten av Elkjøp-butikkene har TenderFlames lamper, mens i overkant av 30 har peisene. Elkjøps nordiske salgsdirektør for småelektriske produkter, Christian Nævdal, sier dekningen vil bli bedre i hele Norden til høsten.

Hygge i butikken

– Hvordan passer dette inn hos Elkjøp?

– Vi dekker nok behovet for hygge, som kanskje faller mellom to stoler, mellom TV-skjermer og kaffetraktere. Vi bygger en bro over mot kjøkken, og lager en del produkter for utebruk som passer veldig fint til grillene Elkjøp selger, sier Kveseth.

– Finnes det tilsvarende produkter og løsninger fra andre leverandører?

– Det finnes andre som lager alternativer til stearinlys, lykter og også peis, men det er ingen som har egenskapene vi besitter, heller ikke den helhetlige løsningen vi har. Forsøk å finne ett argument som taler mot dette! Det er det veldig få, om noen, som har klart, sier Kveseth kjekt.

Han forteller at de første produktene kom i handelen i november 2018.

TenderFlame Carnation bordpeis. Pris: 1.500,- Foto: Stian Sønsteng.

– Salget eksploderte fra start, og vi solgte på kort tid 65.000 topakninger med lykter. Man kan nesten si at enkelte små forhandlere nærmest levde av TenderFlame frem til jul, og for de store aktørene som Elkjøp er dette et veldig fint supplement til den øvrige porteføljen.

– Hvor produseres væsken?

– Den produseres ved noen få steder i Europa og tappes i Danmark. TenderFuel er like harmløs som melk, og flasken er helt uten faresymboler – rett og slett fordi det ikke er noen fare å bruke produktet.

– Hva består Tenderfuel av?

– Dette er et harmløst biprodukt fra raffinering av olje, som også benyttes i kosmetikk og faktisk også i kjøleanlegg.

– Hvem designer produktene?

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Det er TenderFlame i Norge. De bruker kapasiteter i Norge og Skandinavia, og vi arbeider mye med å gi et skandinavisk uttrykk på produktene.

Powered by Labrador CMS