Ny salgssjef for telekom i Elkjøp Norge, Stian Hoff, er egentlig i pappaperm, men har tatt turen til Campus, hvor han blant annet kan viser fram Fairphones miljøvennlige mobiler. Foto: Marte Ottemo

NYE FORMER PÅ CAMPUS

Salgssjef for telekom i Elkjøp Norge, Stian Hoff, har troen på brettbare telefoner og mer miljøfokus på mobil.

Publisert Sist oppdatert

Den nyslåtte telekom-salgssjefen er for tiden i pappaperm, men har er likevel å finne på Elkjøp Campus.

– Jeg har vært fungerende salgssjef for telekom siden mars, men jeg er for tiden egentlig i pappaperm. Det er ekstremt gøy å være her på Campus og møte mennesker man kun har snakket med via epost og Teams de siste årene, sier Hoff til fagbladet Elektronikkbransjen.

Brettbart er trendy

– Hvem er det av telekom-selskapene som deltar på årets Campus?

Brettbare mobiler er noe vi vil se mer av, og også i litt lavere prisklasser

– Vi har de store og viktigste mobilleverandørene, men også de litt mindre. Samsung er på plass, Apple har klasseromsundervisning, Xiaomi, OnePlus, Sony, Nokia, Motorola og Fairphone er her. I tillegg er også operatørene på plass, sier salgssjefen.

I år er telekom en del av tek-delen av messen, og det passer fint ifølge Hoff.

– Mobilen er nøkkelen i økosystemet til mange leverandører, og nå kan man stå på stand og se hvordan mobilen fungerer sammen med selskapenes andre tek-produkter. De aller fleste har mer enn bare mobiler i sin produktportefølje, da er det kult at de kan vises sammen i en område som jeg mener bygger kultur med store bokstaver, sier han.

– Hvilke trender ser dere på mobil for tiden?

Brettbare mobiler blir en trend framover ifølge Elkjøps salgssjef for telekom, Stian Hoff. Her representert med Samsungs Flip Z 3. Foto: Samsung

– Vi selger dyrere mobiler, i Norden er vi generelt glade i toppmodellene fra selskapene. Brettbare mobiler er noe vi vil se mer av, i tillegg er miljø er høyt på agendaen med materialer som har vært eller kan gjenbrukes. Om vi ser litt tilbake i tid så var det viktig å kunne bytte batteri og annet på sin egen mobil. Der kommer jo Fairphone veldig sterkt, hvor du ikke bare kan skifte batteriet, men bytte ut hele moduler og oppgradere telefonen på den måten, sier Hoff.

Miljø på agendaen

Han sier bærekraft er viktig i hele produktkjeden.

–EUs nye regler om ladekabler er 100 prosent til fordel for forbrukeren, og nå kommer også PD-ladere som gjør at du kun trenger én strømadapter og én kabel for å lade alle produktene dine. Apple-brukere må fortsatt ha to ladere, en til mobil og en til laptop, sier salgssjefen.

Han trekker spesielt fram nederlandske Fairphone for de som mener bærekraft er viktig.

– Fairphone fortjener litt oppmerksomhet, det er et nytt merke som virkelig prøver å innovere med tanke på miljø. Mange bedrifter og kommuner som setter bærekraft veldig høyt på agendaen burde får øynene åpne for hva de gjør, sier Hoff.

– Brettbare mobiler er relativt nytt på markedet, hvordan er interessen hos forbrukerne?

– Jeg vil si at Samsungs Flip Z 3 er den første som gjør brettbar tilgjengelig for alle, både i pris og størrelse, og det kommer vi til å se mer av framover, sier han.

– Det er to store aktører på mobil i Norge i dag, hvordan jobber Elkjøp med å vise bredden som finnes der ute?

– Vi føler det er vårt ansvar å vise utvalget som finnes. Mobilkjøpet til nordmenn styres mye av hva man har hatt før og hva venner og familie har. På Android-siden ser vi at trenden med å legge egne brukergrensesnitt på toppen av original-programvaren går tilbake, det gjør det enklere for folk flest å bytte merke. Vi har allerede gjort en god jobb med å tilby gode kampanjer på andre merker enn de to store. Det kommer vi til å fortsette med, sier han.

– Innen telekom skjer mye lanseringer på våren og høsten, så nå gleder vi oss til tiden som kommer og får sett hva som kommer på markedet. Det vil sette trenden for resten av dette året, avslutter salgssjefen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2022, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS