Peter Pollyn i Fisher & Paykel ved CoolDraw, en skuff som både kan brukes som kjøl, frys og til vin. Foto: Ola Larsson

FISHER & PAYKEL MED HAIER I RYGGEN

– Fisher & Paykel har eksistert i over 80 år, og at vi nå eies av Haier Group er en stor fordel finansielt. Det finnes muskler bak oss, og vi får arbeide helt fritt.

Publisert

Det sier Peter Pollyn, Fisher & Paykels direktør for forretningsutvikling i Europa, når vi møter ham på EuroCucina-messen.

Selskapet satser på det europeiske markedet, og stiller i år ut på EuroCucina for første gang. Fisher & Paykel er fra New Zeeland, og distribueres i Norden av Witt A/S. De har laget hvitevarer siden 1934, og deres visjon er å være det selskapet i verden som fokuserer sterkest på forbrukeren.

Mange kjenner dem kanskje for deres vaskeskuff og kjøleskuff DishDrawer og CoolDrawer, som på ulike vis skiller seg ut i mengden, men selskapet har også et bredt sortiment av hva man kan kalle mer konvensjonelle produkter.

Vi fokuserer absolutt på det europeiske markedet

I 2012 ble Fisher & Paykel kjøpt av kinesiske Haier Group, som sier de er det største hvitevareselskapet i verden, og at de har vært dette de seneste åtte årene.

Pollyn forteller at han har tilbragt en måned i Europa for å lære markedet å kjenne, og for å få tilbakemeldinger. Spørsmål han har forsøkt å få svar på, er hvordan man kan få en posisjon som et premiummerke i Europa, og hvilke produkter som bør utvikles spesielt for dette markedet.

– Vi fokuserer absolutt på det europeiske markedet. Vi stilte ut på IFA-messen for første gang i fjor, og for første gang her på EuroCucina, sier Pollyn.

Store skap

På slutten av fjoråret lanserte Fisher & Paykel nye og unike oppvaskmaskiner i serien DishDrawer, og Pollyn sier disse finnes i to størrelser samt en dobbeltmaskin som har samme mål som en standard oppvaskmaskin. De nye modellene er blant annet oppdatert med en funksjon der man kan banke på fronten for å sette den på pause. Kvaliteten skal også være forbedret.

Peter Pollyn i Fisher & Paykel ved det selskapets nye og store kombiskap Columns. Foto: Ola Larsson.

Fisher & Paykels CoolDraw er unik i og med at den både kan brukes som kjøleskap og fryser. Brukeren bestemmer selv hva skuffen skal brukes til. En ny modell er nylig lansert, med en funksjon som gir en temperatur på 0,5 grader – noe som skal være perfekt for oppbevaring av for eksempel kjøtt og fisk. Det finnes også en vininnstilling (7-15 grader).

En helt ny kategori Fisher & Paykel viste på EuroCucina, er Columns, som er store kombiskap for innbygging. De kommer i handelen i USA i september og til Europa i november. Selskapets kombiskap i mer tradisjonell størrelse er allerede tilgjengelig i Norden som frittstående modeller, og kommer nå for innbygging, i ulike størrelser samt i rustfritt stål eller med møbelfronter.

Peter Pollyn viser også selskapets gassovner, med brytere som lyser rødt når de er påskrudd. Han sier at disse trolig kommer til Norden, i tre ulike varianter siden det finnes ulike typer gass som krever ulike munnstykker.

Fisher & Paykel har gassovner der bryteren lyser rødt når den er påskrudd. Foto: Ola Larsson.
Powered by Labrador CMS