Panasonic Toughpad FZ-G1 og JT-B1

Pressemelding fra Pansonic 9. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

LANSERER DET FØRSTE FULLSTENDIG ROBUSTE 10,1" WINDOWS 8 PRO- OG 7"ANDROID-NETTBRETTET FOR MOBILE ARBEIDERE

Panasonic utvidet i dag sin Toughpad-serie av robuste nettbrett for virksomheter med to nye enheter. Det tynne, lette og fullstendig robuste 11,1-tommers Windows 8 Pro- og 7-tommers Android-nettbrettet er utformet for å møte den økende etterspørselen fra virksomheter etter spesialtilpassede nettbrett som bruker nyeste funksjonalitet for å øke produktiviteten maksimalt.

Robust og kompakt Windows 8 Toughpad

Toughpad FZ-G1 er Panasonics første fullstendig robuste Windows 8 Pro-nettbrett, som er utformet for mobile arbeidere som tilbringer mye tid ute eller i kjøretøy. Organisasjoner som vil dra nytte av dette produktet er virksomheter med stor arbeidskraft innen ingeniørvirksomhet eller vedlikehold i felten, industrier som forsyning, transport og distribusjon, i tillegg til nødtjenester og forsikringsagenter.

Den tynne og lette enheten veier kun 1,1 kg og er utformet for å kunne fullt ut benytte den nye funksjonaliteten fra operativsystemet Windows 8 Pro. Den har dobbel berøringsfunksjon, med kapasitiv, 10-fingers multiberøringsskjerm, og digital skrivestift for oppgaver som å lagre signaturer.

FZ-G1 er den første fullstendig robuste enheten som bruker den nyeste IPSα-skjermteknologien som er utviklet av Panasonic og Hitachi, og dette gir helt ny visningskvalitet for nettbrettbrukere som arbeider utendørs. Den tilbyr ekstra brede visningsvinkler, forsterket glass, høyt kontrastforhold og 800 cd/m2 høy lysstyrke, sammen med Panasonic antirefleksbehandling og en 10,1" full HD (1920 x 1200) oppløsningsskjerm som er bygget for å brukes i alle slags lysforhold.

”Vi mener at FZ-G1 setter en ny standard i markedet for utendørs skjermlesbarhet. Med dette, de nyeste funksjonene fra Windows 8 Pro og Panasonics erfaring med å lage robuste enheter med bevist eierskapskostnad, vil brukere oppleve en ny valgfrihet med fullstendig integrerte arbeidsflyter”, sier Jan Kaempfer, markedsføringssjef hos Panasonic Computer Product Solutions.

Den nye Toughpad-serien er utformet for å innfri den utrolig høye standard av holdbarhet som Panasonics Toughbook-serie av bærbare datamaskiner er kjent for. Toughpad FZ-G1 vil ha en MIL-STD-810G-rangering for fall fra 120 cm samt IP65-inntrengingsbeskyttelse for motstand mot støv og vann. Enheten vil også bli rangert for bruk i ekstreme temperaturer.

Med innebygd batteribesparingsteknologi, som omgivelseslyssensor, kan Toughpad FZ-G1 brukes i 8 timer på standardbatteri med seks celler, og 16 timer med et valgfritt batteri med ni celler. Batterier kan også byttes i felten for å sikre at enheten er i drift så lenge brukeren trenger den, noe som gir virksomhetene bedre total eierkostnad enn ved tradisjonelle nettbrett.*

FZ-G1 leveres som standard med et høykvalitets 1,3 MP HD 720p webkamera på forsiden og valgfritt 3 MP kamera på baksiden med dobbel blitskapasitet for fotografering av dokumenter, verdier eller områder, uansett hvordan lysforholdene er.

Windows og egendefinerbare programtaster på forsiden av enheten hjelper arbeidere med å hoppe til viktige apper og verktøy med kun et tastetrykk.

Enheten kan konfigureres nøyaktig etter virksomhetens behov med de fleksible konfigurasjonsportene, og tilbyr også USB 2.0, Micro SD, seriell port, LAN-konnektor, GPS og valgfri, innebygd smartkortleser. USB 3.0, Bluetooth®4.0 og trådløst LAN er standard.

FZ-G1 hjelper feltarbeidere med å holde kontakten med kontoret gjennom en valgfri dobbelekstern antennekontakt. Enheter som er montert i kjøretøy kan koble seg til en takantenne som forbedrer tilkoblingsmulighetene i avsidesliggende områder.

Enheten drives av en Intel® Core™ i5-3437U vProTM Ultra Low Voltage-prosessor 3 MB cache, 1,9 GHz, opptil 2,9 GHz med Intel® Turbo Boost Technology, og leveres med 4 GB RAM og 128 GB SSD som standard, med mulighet for 256 GB SSD.

Toughpads første 7"Android-nettbrett

Toughpad JT-B1 er Panasonics første fullstendig solide 7"Android-nettbrett som er ergonomisk utformet slik at den kan betjenes med en hånd. Dette er hendig for mobile medarbeidere i bransjer som forsyning, offentlig transport, logistikk, verdihåndtering og politi.

Denne nye enheten utfyller det første Toughpad FZ-A1 10"Android-nettbrettet og kombinerer kraften bak operativsystemet Android 4.0 med den lange erfaringen bak Panasonics robuste, mobile dataenheter. I tillegg til enkel programutvikling og forbedret brukeropplevelse som Android 4.0 tilbyr, leverer også JT-B1 ytterligere holdbarhet, sikkerhet på bedriftsnivå, tilkobling, skjermteknologi og batterilevetid som virksomheter krever. Dette gjør at Toughpad-serien skiller seg ut fra nettbrett for forbrukermarkedet.

Dette lette (544 gram) nettbrettet gir kapasitiv fire-fingers multiberøringsskjerm på 7", med god synlighet og lite refleksjon, og 500 cd/m2 høy lysstyrke, WSGV (1024 x 600) oppløsning og omgivelsessensor for optimal visning og batteribesparing.

JT-B1 er ergonomisk utformet med en konkav overflate med fordypninger, for å bidra til godt etthåndsgrep, og kommer med en håndstropp for komfortabel bruk og bæring. Den er også utstyrt med tre egendefinerbare ett-klikksk-napper som lar brukere gå rett til de appene de trenger – med et kort eller langt klikk.

Enheten er også utstyrt med et 1,3 MP webkamera på forsiden og et markedsledende 13 MP kamera på baksiden med autofokus, og LED-lampe for detaljert dokumentasjon og fotografering.

JT-B1 er kanskje liten, men den er bygget med all den robusthet som forretningsbrukerne forventer av en Toughpad. Enheten har en MIL-STD-810G-rangering for fall fra 150 cm samt IP65-inntrengingsbeskyttelse for motstand mot støv og vann. Enheten er også ranger for bruk i ekstreme temperaturer, fra -10 til 50 0C.

Med et lett tilgjengelig og brukervennlig, utskiftbart batteri, har JT-B1 levetid på 8 timer i felten, og har førsteklasses tilkobling inkludert 3G, Bluetooth® 4.0, trådløst LAN og nær-felt-kommunikasjonsmuligheter (NFC).

Enheten har også et unikt, magisk programanlegg – et åpent grensesnitt som lar tredjepartsutviklere utforme spesialvaretilbehør for nettbrettet, som strekkodelesere, betalingsenheter eller smartkortlesere.

JT-B1 drives av den nyeste Texas Instruments Ti® OMAP™ 4460 1,5 GHz dobbelkjernede ARM-prosessor, og leveres også med 1 GB RAM og 16 GB Flash-lagring.

Toughpads økosystem av tilbehør

For å tilpasse enhetene til de spesifikke behovene til brukerne, har Panasonic utviklet et økosystem av tilbehør og periferiutstyr, som er utformet for å forbedre mobiliteten og produktiviteten til Toughpad-brukere. I dag er det blant annet disse:

Panasonic tilbyr også Toughpad-kunder en rekke profesjonelle tjenester, inkludert prosjektstyring, bildebehandling og settbygging.

I Norge vil Toughpad FZ-G1 være tilgjengelig fra offisielle distributører og Panasonics samarbeidspartnere fra og med februar 2013, og vil koste fra EUR 2050. JT-B1 starter ved EUR 807.

*Batteri kan skiftes av bruker. Enhet må være skrudd av.

** Må konfigureres ved kjøp av hovedenhet.

Spesifikasjoner gitt her kan endres når som helst uten forhåndsvarsel

Powered by Labrador CMS