Sony HandyCam

Pressemelding fra Sony 7. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nye Handycam fra Sony gir deg overlegen bildekvalitet kombinert med klar lyd og enkel deling

Ta vare på de store øyeblikkene ved hjelp av den nye Handycam®-serien med Full HD fra Sony.

Bedre bildekvalitet og mer omfattende opptaksmuligheter er sammensatt med spennende muligheter for å dele og ha glede av videoene dine. Filmene ser mer profesjonelle ut enn noen gang, uten støy, takket være Sonys innovative balanserte optiske SteadyShot-teknologi. Projektorens lysstyrke er forsterket på mange av modellene, og ved hjelp av en ny projektorinngang kan du overføre skjermbildet på smarttelefonen, nettbrettet eller PC-en til en vegg eller en annen nærliggende overflate.

For første gang på Handycam® kan du bruke en Wi-Fi-adapter (ekstrautstyr) som gjør det enklere å utføre trådløse overføringer av videoklipp og stillbilder – den gjør det også mulig å fjernstyre videokameraet ved hjelp av smarttelefonen1.

1 Det garanteres ikke for kompatibilitet med alle smarttelefoner

Bedre kvalitet på bilder og lyd

Sonys unike Exmor R™CMOS-sensor som finnes i alle Full HD Handycam® sørger for klare og detaljerte videobilder og høykvalitets-stillbilder. Du får gode resultater – selv under vanskelige forhold med dårlig lys, der andre videokameraer og smarttelefonkameraer sliter.

Kun hos Sony: Nå finner du balansert optisk SteadyShot på enda flere Handycam®-modeller. Denne kraftige bildestabilisatoren reduserer risting for håndholdte kameraer, og sørger for jevnere og stødigere opptak i praktisk talt alle opptakssituasjoner. "Flytende" optikk og sensor på innsiden av videokameraet kompenserer mer effektivt for skjelving på hånden – og gir en bildestabilisering som er opptil 13x bedre og fungerer ved alle zoominnstillinger, fra vidvinkel til nærbilder.

Enda flere opptaksmuligheter med bedre vidvinkelytelse for hele serien. Alle modellene, inkludert HD Handycam® på begynnerstadiet, tilbyr nå et vidvinkelobjektiv med en minimumsbrennvidde på under 30 mm. Press inn mer i landskapsbilder, bilder fra selskaper og store familiegrupper: du trenger ikke være redd for å ikke få alle – og alt – med på bildet.

Felles for alle modellene er at kompatibiliteten med nye "TRILUMINOS Colour" 2lar deg få glede av de mest dyrebare minner, gjengitt med rike og naturtro farger. Du vil få oppleve en utvidet palett med levende og natrurtro farger når videoer og stillbilder spilles av på et BRAVIA-TV som har støtte for "TRILUMINOS Display".

2 "TRILUMINOS Colour" og "TRILUMINOS Display" er Sonys unike markedsførings-/reklamenavn på produkter og tjenester som oppnår et bredt fargespekter i videoer og stillbilder.

Lyden på videokameraene har også blitt oppgradert. Sonys avanserte lydsystem (på utvalgte modeller) har nå flere kvalitetsforbedringer som sørger for førsteklasses lydspor – enten du er på en fullstappet arena med favorittbandet ditt eller fanger inn et spedbarns første gurglelyder. En ekstern mikrofon av høy kvalitet på utvalgte modeller sørger for at lyden fanges opp med største nøyaktighet.

En større dynamisk rekkevidde sørger for at både høye og lave lyder høres klart og tydelig. Lydopptaksnivåene kan finjusteres for å oppnå best mulig resultat uten forvrengning – selv ved ekstreme volumer der mikrofonen på smarttelefonen eller kameraet ikke takler overbelastningen. Hvis du ønsker at filmlydsporene skal være best mulig, kan du velge mellom flere ulike mikrofoner fra Sony for å ta opp glitrende lyd i enhver situasjon.

Del og lagre uforglemmelige øyeblikk på flere ulike måter

Projektoreffekten er styrket, og sørger for skarpere filmfremvisninger som alle i rommet har glede av. Lyseffekten til seriens ledende Handycam® PJ780V er nå økt med over 50 %, mens oppløsningen er oppgradert, slik at bildene som projiseres, blir enda klarere og skarpere.

De fleste projektormodellene har nå i tillegg en HDMI-inngang. Bare koble til utdataene fra smarttelefonen, nettbrettet eller PC-en:

3Deretter kan du bruke Handycam® til å projisere filmer, lysbildefremvisninger, nettsider eller spill på en vegg eller en hvit overflate i nærheten.

3 Det kan være du vil ha bruk for en adapter, avhengig av hva slags enhet du har koblet til. Kontroller at adapteren er kompatibel før du kjøper den.

Først i Handycam®; nå tilbyr alle nye videokameraer muligheten for å ta opp HD-video i AVCHD- eller MP4-format. AVCHD gir deg best mulig bildekvalitet, slik at du kan spille den av på en Full HD-TV eller brenne den på en Blu-ray-plate for arkivering. Du kan også ta opp klipp med skarpe detaljer ved hjelp av det populære, båndbreddebesparende MP4-formatet: Det er perfekt for deling på Internett og enkel opplasting til nettstedene for de sosiale mediene du liker best, fra PC-en din.

Nytt tilbehør for Handycam®

Alle nye Handycam®-modeller leveres med multiterminalgrensesnittet som muliggjør intelligent kommunikasjon mellom videokameraet og opptakstilbehøret.

Nye videokameraer over HDR-PJ/CX400-serien har en sko med flere grensesnitt, som er tilpasset tilbehør, mellom annet blits og mikrofoner med strøm fra kameraet. Skoen for flere grensesnitt er utviklet av Sony som et felles feste for bildebehandlingsprodukter, deriblant digitale stillbildekameraer, videokameraer og kameraer med utskiftbare objektiver, og det er også kompatibelt med tilbehør fra Sony som er i samsvar med ISO-standarden.

ADP-WL1M er en kompakt Wi-Fi-adaptermodul som er kompatibel med 2013 Handycam®-modellene med sko med flere grensesnitt, og som for første gang gjør det mulig å benytte trådløs tilkobling på Handycam®. MP4-filmfiler og fotografier kan enkelt overføres trådløst direkte til en smarttelefon eller et nettbrett, og filmfiler og fotografier kan også sikkerhetskopieres kabelfritt til PC-en. Du kan til og med bruke smarttelefonen som en hendig trådløs fjernkontroll for å styre Start/stopp opptak, zoom og andre funksjoner på Handycam®.

HVL-LEIR1 er et praktisk batteridrevet videolys som er kompatibelt med alle de nye videokameramodellene med sko med flere grensesnitt. Det drives av AA batterier og fungerer som en infrarød kilde ved spennende opptak "uten lys" med Handycam®-modeller som støtter NightShot eller Super NightShot.

ECM-XYST1M stereomikrofon er også kompatibel med skoen med flere grensesnitt, og støtter lydopptak av høy kvalitet. Den brede frekvensresponsen sørger for at dialogen og lydene fra omgivelsene er klare og tydelige.

RDP-CA2 er en bærbar, "360-graders" høyttaler som kan kobles direkte til kompatible videokameraer som har en multiterminal. På denne måten kan alle i rommet glede seg over tydelige, fyldige lydspor når de ser filmer på Handycam®-projektormodeller.

Det er også mulig å velge mellom tre nye stativer med fjernkontroll, alle er kompatible med Handycam®-modellene med multiterminal. Den kompakte VCT-VPR1 får selskap av den robuste VCT-VPR10 og toppmodellen VCT-VPR100.

Sonys nye serie med Handycam® HD-videokameraer er tilgjengelig i Europa fra midten av februar 2013.

Model                    Price NOK

HDR-TD30V             7,500

HDR-PJ780V          11,500

HDR-PJ650V            8,200

HDR-PJ420V            6,300

HDR-CX410V           4,600

HDR-PJ320              4,600

HDR-CX320             3,400

HDR-PJ220              3,200

HDR-CX280             2,600

HDR-CX220             2,100

Powered by Labrador CMS