Sony Xperia Z

Pressemelding fra Sony Mobile 8. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony lanserer Xperia™ Z – det beste fra Sony i en førsteklasses smarttelefon

• Full HD 5” Reality Display med Mobile BRAVIA Engine 2 for superklart og fargerikt bilde

• Sonys media-applikasjoner leverer rike brukeropplevelser og øyeblikkelig tilgang til underholdningstjenester

• Enkle og raske One-touch-funksjoner for å dele musikk, bilder og video trådløst mellom enheter

• Nytt Sony-design som skiller seg ut, og som tåler vann og støv

Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) lanserer i dag sin nye flaggskipstelefon med Android operativsystem, Xperia Z. Med 5” Full HD 1080p Reality Display, Snapdragon™ S4 Pro quad-core prosessor, 13 megapiksel fast-capture kamera og 4G LTE, har Xperia Z alle spesifikasjonene du forventer av en topp smarttelefon. I tillegg bruker den Sonys beste unike teknologi, innhold, design og tilkoblingsmuligheter for å gi deg en god brukeropplevelse. Xperia Z lanseres globalt i første kvartal 2013.

- Med Xperia Z tar vi over femti år med innovasjon fra TV, bilder, musikk, film og spill inn i smarttelefonenes verden. Dermed skaper vi en supertelefonopplevelse som virkelig skiller seg ut, sier Kuni Suzuki, administrerende direktør i Sony Mobile Communications.

Suzuki har høye forventninger til telefonen:

- Med Sonys media-applikasjoner og One-touch funksjoner, blir Xperia Z godt posisjonert til å ta ledelsen i smarttelefonmarkedet. Vi har satt smarttelefoner inn i sentrum for vår strategi, og dermed lar vi folk skape, nyte og dele innhold bedre enn noen gang før, sier Suzuki.

Intelligent Sony-teknologi

Xperia Zs skarpe Reality Display, drevet av Mobile BRAVIA® Engine 2, bruker Sonys lange erfaring med TV til å lage en imponerende opplevelse på en smarttelefon, med klart og tydelig bilde. Telefonen har en del av de samme funksjonene som Sonys digitale kameraer, og den har også Exmor RS for mobil, verdens første bildesensor med HDR (High Dynamic Range) video for smarttelefoner. HDR-teknologi gir klare bilder også med sterkt motlys, så brukere av telefonen kan ta skarpe bilder og video også i vanskelige lysforhold.

Xperia Z har også Battery STAMINA-Mode som kan gange standby-tiden med fire eller mer* ved å automatisk skru av batterikrevende app’er når skjermen er av og starte dem igjen når den kommer på.

Oppdag, nyt og del underholdning med Sonys media-applikasjoner og One-touch-funksjoner

Sony media-applikasjoner gir deg en helhetlig underholdsningsopplevelse på tvers av Sony-enheter. Xperia Z kommer med app’ene “WALKMAN”, Album og Movies, som lar deg oppdage innhold både på nett og lokalt, gjennom de samme programmene. “WALKMAN”-applikasjonen gir tilgang til all din egen nedlastede musikk, et bibliotek på 18 millioner sanger fra Music Unlimited og integrasjon med Facebook. Album-applikasjonen lar deg se venners Facebook-bilder og bilder fra der du er nå.**

One-touch-funksjoner gjør det lett å dele musikk, bilder og video fra din smarttelefon til en mengde Sony-enheter med radiofrekvensidentifikasjon (Near Field Communication, NFC), inkludert høyttalere, øretelefoner og nå også TV. Med den nye BRAVIA TV, også presentert i dag, holder det å berøre tv-ens fjernkontroll, så ser du bildene og videoene dine på TV.

To tillegg til Sonys serie med øretelefoner med radiofrekvensidentifikasjon (Near Feild Communication, NFC) ble også presentert i dag, Stereo Bluetooth™ Headset SBH20 og Wireless Headset DR-BTN200M. Hold XperiaZ inntil et av disse headsettene og musikken overføres umiddelbart.

Oppsiktsvekkende og slitesterkt design

Med de beste materialene introduserer Xperia Z en unik OmniBalance-design med runde kanter og glatte flater på begge sider. Til tross for sin 7.9 millimeter smale størrelse, er Xperia Z svært slitesterk med herdet glass og anti-knus film foran og bak, i tillegg til det høyeste nivået av støv- og vannbestandighet *** (IP55 and IP57) som finnes i en smarttelefon.

Xperia Z vil kjøre Android 4.1 (Jelly Bean) og bli oppgradert til 4.2 kort tid etter lansering for den nyeste Android-versjonen.

Nøkkelfunksjoner i Xperia Z

 5” 1080 x 1920p full HD Reality Display med Mobile BRAVIA® Engine 2

13MP Fast Capture kamera med Exmor RS for mobil, HDR video, “Superior Auto and Noise Reduction” for å ta skarpe bilder og video også i vanskelige forhold

 Støv- og vannavstøtende (IP55 & IP57) med slitesterkt glass-display

1.5 GHz asynkron quad-core Snapdragon S4 prosessor med 2GB RAM

 Battery STAMINA Mode ganger standby-tid med minst 4

--------------

* Basert på tester gjort med standardinnstillinger, standardkontoer og applipaksjoner for Skype™ og Twitter lasted ned til telefonen. Jo flere applikasjoner installert, jo større effekt av Battery STAMINA Mode.

**Sony Entertainment Network-tjenester er ikke alle tilgjengelig i alle regioner. Se www.sonyentertainmentnetwork.com for flere detaljer.

*** I henhold til IP55 og IP57, er Xperia Z beskyttet mot støv og tåler vann. Gitt at telefonen er lukket (i), er den beskyttet mot lavtrykks sprut med vann fra alle kanteri henhold til IP 55; og/eller (ii) kan bli holdt under 1 meter ferskvann i opp til 30 minutter i henhold til IP 57.

Powered by Labrador CMS