Sony Xperia Z1 Compact

Pressemelding fra Sony Mobile Communications 7. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Xperia Z1 Compact – Sonys flaggskip i mindre format

I dag presenteres Sony Xperia Z1 Compact, et ingeniørmessig kunststykke der Sony har lykkes med å krympe toppmodellen Xperia Z1 fra 5 til 4.3 tommer uten reduksjon av funksjoner og ytelser. Dette er en unik kombinasjon som frem til nå ikke har vært tilgjengelig blant Android-telefoner.

Sony Xperia Z1 Compact er et resultat av det beste fra Sony. Som storebroren Sony Xperia Z1 er også Xperia Z1 Compact en støvtett og vanntett smarttelefon som kombinerer verdensledende ytelse med et kamera som gir helt unike foto– og filmmuligheter. Xperia Z1 Compact kan dessuten settes i vintermodus slik at du bruke mobilen med vantene på i kulden.

Mobilkamera i verdensklasse

Til tross for sitt kompakte ytre er Xperia Z1 Compact utrustet med det samme prisbelønnede mobilkameraet som storebror Xperia Z1. Dette er et kraftig 20,7-megapixelkamera, med en bildesensor som tilsvarer de store sensorene som brukes i mange av Sonys digitalkameraer. Sammen med Sonys prisbelønnede G optikk og BIONZ-prosessor får du rask lukkertid, tre ganger optisk zoom og skarpe bilder både på lang avstand og under dårlige lysforhold.

Som resten av Z-familien har Xperia Z1 Compact lånt skjermteknikk fra Sony Bravia TV, der TRILUMINOS garanterer en bred palett av farger og X-Reality gir uovertruffen skarphet. I tillegg til dette leveres Z1 Compact med IPS-skjerm som gir atskillig bedre innsynsvinkel på displayet.

– Uansett hvilken størrelse man foretrekker i Z-familien skal man aldri måtte velge mellom kvalitet, ytelser eller funksjoner. Xperia Z1 Compact er en rask og kraftig utfordrer som kommer til å gjøre det tøft for konkurrentene i samme klasse i 2014, sier Erik Sandsmark, Sony Mobile.

Det har aldri vært enklere å bytte til en Xperia

Takket være Xperia Transfer Mobile har det aldri vært enklere å bytte fra en annen Android eller iPhone til Xperia. Uten bruk av PC overføres alle kontakter, bilder, bokmerker, apper, meldinger og mye mer, enten trådløst via NFC eller ved hjelp av en kabel direkte mellom den gamle mobilen og den nye Xperia-modellen.

Med en Xperia Z1 Compact kan du la laderen ligge hjemme

Selv om modellen er kompakt, inneholder den et 2300 mAh-batteri med kategoriens beste batteritid. For å ytterligere forlenge batteritiden, kan Xperia Z1 Compact settes i STAMINA-mode som automatisk stenger av prosessorer og apper i bakgrunnen når skjermen slukker.

Smarte kamera-apper

Xperia Z1 Compact hjelper brukeren med fotografering og filming gjennom å tilby en rekke underholdende og nyttige apper innebygd i kameraets grensesnitt. Ved lansering inngår følgende fire apper, men flere finnes tilgjengelig for nedlasting på Google Play:

Live-stream deg selv og dine venner direkte på Facebook

Sony Xperia Z1 Compact er utrustet med appen Social Live som gjør det enkelt å live-streame direkte fra kameraet til Facebook. Etter avsluttet live-streaming er videoklippet tilgjengelig i ytterligere 24 timer på brukerens Facebook-vegg. Funksjonen er utviklet i samarbeid med det svenske streamingselskapet Bambuser.

In-eye informasjon

Info-eye heter appen som gir informasjon om ting som brukeren fotografer, for eksempel informasjon om viner, bøker eller landemerker.

61 bilder på en gang

Ved hjelp av appen Timeshift Burst tas 61 bilder på 2 sekunder. Dette gjør at brukeren kan scrolle frem og tilbake for å finne det bildet som fanger øyeblikket aller best.

Augmented reality – gjør virkeligheten morsommere

AR Effect er appen som skaper morsomme og velegnede animasjoner direkte på bildene som tas med Xperia Z1 Compact. Appen benytter Sonys egen Smart AR augmented reality-teknologi.

Xperia Z1 Compacts kamera-apper er en del av Sonys økosystem av eksisterende og fremtidsrettede samarbeidspartnere som kontinuerlig kommer til å muliggjøre nye, morsomme og anvendbare foto- og filmopplevelser, gjennom lett tilgjengelige apper direkte i kameragrensesnittet.

Verdens raskeste smarttelefon-prosessor

For å maksimere brukeropplevelsen er Xperia Z1 Compact utstyrt med verdens raskeste smarttelefon-prosessor: Qualcomm Snapdragon 800 med 2.2 GHz quad-core CPU og 4G LTE.

Sony Xperia Z1 Compact med Android Jelly Bean (4.3) kommer i fargerne svart, hvit, rosa og limegrønn. Planlagt salgsstart i Norge er februar.

Nøkkelegenskaper hos Xperia Z1 Compact

Samme overlegne ytelser og funksjoner som hos Xperia™Z1. For første gang får du toppmodellytelser i et mindre format – uten kompromisser.

 Enkel overføring av innholdet fra din gamle Android eller iPhone til din nye Xperia™ved hjelp av Xperia™Transfer.

 Sony G Lens, bildesensoren Exmor RS™for mobil (1/2,3 tommer, 20,7 MP) og bildeprosessoren BIONZ™for mobil.

 Støvtett og vanntett (IP55 og IP58). Skjerm av herdet glass og aluminium-chassis.

 Kraftig 2300 mAh-batteri og STAMINA Mode gir suveren batteritid.

 4,3-tommers TRILUMINOS™-display med X-Reality™for mobil.

 4G og quad-core-processor, 2,2 Ghz med 2GB RAM.

 Kommer i fire farger

Powered by Labrador CMS