HVIT RÖST FRA HEGEL

Den nye forsterkeren fra det norske selskapet Hegel har fått navn etter det svenske ordet for stemme.

Publisert Sist oppdatert

Hegel benyttet CES-messen i Las Vegas til å vise frem det siste skuddet på produktstammen, nemlig forsterkeren Röst.

Het egentlig Bjarne

– Forsterkeren het opprinnelig Bjarne, men vi fant fort ut at det var et navn som fungerte dårlig i Norge, sier Anders Ertzeid i Hegel.

Forsterkeren het opprinnelig Bjarne, men vi fant fort ut at det var et navn som fungerte dårlig i Norge

Navnet fungerte derimot veldig godt i USA, hvor nordisk og vikingrelaterte temaer er i vinden. Det hele endte med at navnet ble Röst, basert på det svenske ordet for stemme. Forsterkeren finnes kun i hvit utførelse, har innebygget DAC (digital til analog-konverter) og støtter strømming via Android- og Airplay.

– Röst har tre optiske innganger, USB, nettverksport og de andre inngangene som er nødvendig for at man kan koble til det man ønsker, sier Ertzeid.

Veilledene utsalgspris på Röst vil være 20 000 kroner.

Egen versjon av Airplay

Hegel har videreutviklet protokollen rundt AirPlay.

– Det tok litt tid før vi kom igjennom med alt hos Apple, men det var helt klart verdt det, nå er lyden mye bedre, sier Ertzeid.

Endringen gjør blant annet at fjernkontrollen til forsterkeren kan brukes til å manøvrere i spillelister, samt at lyden, ifølge Hegel, er forbedret.

Ertzeid forteller samtidig at Hegel nå etablerer sitt første heleide selskap i USA.

– Vi har tidligere vært representert gjennom samarbeidspartnere, men er nå på plass med kontor utenfor Boston. Der er vi 3,5 årsverk, og vi gleder oss til å bli en enda sterkere aktør på det amerikanske markedet, avslutter han

Powered by Labrador CMS