Oscar Knaust i Yevo Labs og Happy Plugs med Yevo Humanium, med latefutteral i stål fra illegale våpen. Foto: Stian Sønsteng
Oscar Knaust i Yevo Labs og Happy Plugs med Yevo Humanium, med latefutteral i stål fra illegale våpen. Foto: Stian Sønsteng

BRUKER VÅPENSTÅL I YEVO 1

Svenske Yevo Labs gir ut en spesialversjon av de trådløse ørepluggene Yevo 1, med stål fra illegale våpen.

Publisert

Svenske Yevo Labs, som er søsterselskapet til Happy Plugs, har ifølge regional salgsdirektør Oscar Knaust fått stor oppmerksomhet på CES fordi de gir ut en spesialversjon av de trådløse ørepluggene Yevo 1, med stål fra illegale våpen.

– Dette har fått utrolig mye presseomtale, og det skyldes selvsagt at dette er en viktig sak, sier Knaus til fagbladet Elektronikkbransjen.

Individuell Människohjälp

Det er den svenske organisasjonen IM, som står for Individuell Människohjälp, som kjøper illegale våpen som er konfiskert, og smelter disse om til metallet de kaller Humanium. Yevo Labs kjøper dette metallet av dem, og bruker det i en spesialversjon kalt Yevo Humanium. Dette er det samme produktet som Yevo 1, men ladefutteralet er i massivt stål – samt en ring rundt øreproppene. Prisen er 500 amerikanske dollar, omtrent det doble av Yevo 1, men disse pengene går tilbake til IM.

Dette er en viktig sak

Yevo 1 ble lansert på IFA i 2016, og er foreløpig det eneste produktet fra Yevo Labs. Yevo 1 benytter et lavfrekvent magnetfelt, Near Field Magnetic Induction (NFMI), som kommunikasjon mellom de to pluggene. Ifølge Oscar Knaust er dette en langt tryggere teknologi for menneskehjernen enn blåtann.

Powered by Labrador CMS