RASKEST VEKST PÅ NETT

– Netthandelen har en dobbelt så sterk vekst som butikkhandelen, og passerte i fjor 16 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det sier daglig leder Gerhard Anthun i Distansehandel Norge, en bransjeorganisasjon for e-handelsbedrifter, i en pressemelding. Her heter det at veksten i netthandelen i november var nesten fire ganger så stor som veksten i butikkhandelen, med 9,5 prosent mot 2,5 prosent.

– Mens tradisjonell butikkhandel opplevde stagnasjon eller tilbakegang mot slutten av året, bare fortsatte veksten i netthandelen. Omsetningen via nettet endte i 2012 på nær 16,8 milliarder kroner, merverdiavgift medregnet. Det er en vekst på åtte prosent, sammenliknet med 2011, sier Anthun i meldingen.

Internetthandelen med spesialisert vareutvalg, som sportsutstyr, har ifølge pressemeldingen hatt betydelig vekst i 2012. Også salget av datautstyr og andre elektriske artikler samt klær og kosmetikk øker, mens postordre- og internettsalg av helsekost og bøker ser ut til å bli mindre i 2012 enn i 2011.

Omsetningen via nettet endte i 2012 på nær 16,8 milliarder kroner

Distansehandel Norge er bransjeorganisasjon for e-handlere i Norge, og har etablert og styrer godkjenningsordningen Trygg e-handel. Organisasjonen ble etablert som Norsk Postordreforening i 1983.

Powered by Labrador CMS