BEDRE DAB-DEKNING

Dab-dekningen er blitt vesentlig mye bedre langs flere sentrale veistrekk, og bilbransjen får opplæring.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Digitalradio Norge. Alle nordmenn skal nå informeres om at de må oppgradere bilradioen sin.

– Dab-teknologien er godt egnet for radiolytting i bil, men mange har frem til nå slitt med ustabilt mottak fordi utbyggingen ikke er ferdig, sier daglig leder i Digitalradio Norge, Ole Jørgen Torvmark.

Bedre enn FM

For at overgangen til digitalradio skal gjennomføres best mulig er det viktig at de som skal kunne bistå teknisk har den kunnskapen de trenger

Veistrekkene Oslo-Svinesund, Valdres, Numedal, Hallingdal og Østerdalen skal nå ha fått god radiodekning, og ifølge Torvmark har enkelte steder fått bedre radiomottak enn på FM-båndet.

I løpet av november og desember vil disse veistrekkene bli annonsert på riksdekkende radio for å gjøre folk oppmerksom på at de kan svitsje til Dab og få bedre lyd og vesentlig flere kanaler.

– Alle nordmenn vil i tiden fremover vil bli behørig informert om hvordan de kan installere digitalradio i bilen. I desember lanseres en stor informasjonskampanje på radio og TV, sier han.

Også bilbransjen blir informert om overgangen til Dab. Alle som jobber med bil vil i løpet av november og desember få informasjon om at også bilradioen må digitaliseres.

Møter med bransjen

– For at overgangen til digitalradio skal gjennomføres best mulig er det viktig at de som skal kunne bistå teknisk har den kunnskapen de trenger. Mange vil velge å få ny bilradio eller adapter installert av fagfolk. Verksteder og andre arbeidsplasser der teknisk bilkyndige jobber har allerede begynt å få henvendelser og spørsmål fra bileiere om dette, sier Torvmark.

Det sendes i disse dager ut informasjon til ansatte i bilbransjen gjennom flere bransjeorganisasjoner. Digitalradio Norge og Medietilsynet har vært til stede på flere bilbransjetreff og jobber aktivt med bilbransjen i tiden fremover.

Powered by Labrador CMS