LG Stylus 2

Pressemelding fra LG Electronics 14. mars 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Lanserer verdens første smarttelefon med DAB+

LG Stylus 2 med digitalradio kommer til Norge

LG Electronics (LG) har i dag vist frem verdens første smarttelefon med DAB+, standarden for digital radio-kringkasting. LG introduserte sin nyeste telefon under Radiodays Europe 2016, verdens største radiokonferanse i Paris, og brukere i Norge samt Tyskland, Storbritannina, Nederland, Belgia, Italia og Australia blir de første som kan kjøpe LG Stylus 2 med DAB+.

LG Stylus 2 kommer med en DAB-brikke og en eksklusiv app som lar lytterne høre digitalradio. Et teknisk grensesnitt gjør kringkastere i stand til å utvikle sine egne skreddersydde applikasjoner, slik at internett-tjenester kan komplettere DAB. På det norske markedet medfølger radio.no-appen, som inneholder alle de kjente norske radiokanalene og som ved behov automatiske skifter mellom DAB+ og internett for å optimalisere lytteropplevelsen.

DAB+ gir langt flere radiokanaler enn tradisjonell FM. I motsetning til ordinære radioapper som strømmer store mengder data, gir DAB+ glimrende audiokvalitet helt gratis, siden signalet kringkastes, ikke strømmes.

Det er forventet at DAB+ gradvis vil erstatte FM-radio verden over. En halv milliard mennesker i 40 land har allerede DAB-dekning. LG har samarbeidet med International DMB Advancement Group (IDAG), en internasjonal radio- og TV-organisasjon, om å inkludere DAB+ i LG Stylus 2.

“Vi har en proaktiv tilnærming overfor det raske teknologiskiftet til digital radiokringkasting og har utstyrt LG Stylus 2 med DAB+ for å bidra til et nytt paradigmeskifte når det gjelder smarttelefoner, sier Juno Cho, president og administrerende direktør i LG Electronics Mobile Communications Company. “Med 5,5 tommer stor skjerm, en ekstern høyttaler på 1 watt og et 3.000mAh utbyttbart batteri er LG Stylus 2 perfekt til å nyte et variert multimediainnhold.”

“Vi er stolte av å introdusere en revolusjonerende smarttelefon med et innovativt selskap som LG. Kombinasjonen av kringkasting og internett åpner for et stort utvalg av muligheter for fremtiden, sier Gunnar Garfors. Han er president i IDAG.

"Forbrukere får nye funksjoner og kringkastere kan nå nye målgrupper med mer kringkastet og kostnadsfri radio."

Telefonen støtter også MiniTV, det vil si kringkastet mobil-TV via DMB. NRK1, TV 2 og TV 3 har vært på lufta i Stor-Oslo siden 2009 og mottas kostnadsfritt på LG Stylus 2.

LG Stylus 2 Nøkkelspesifikasjoner:

● Skjerm: 5.7-tommer HD In-cell Touch (1280 x 720)

● Chipset: 1.2GHz Quad-core

● Kamera: Rear 13MP / Front 8MP

● Minne: 1.5GB LPDDR3 RAM / 16GB ROM / MicroSD

● Batteri: 3,000mAh (removable)

● Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow

● Størrelse: 155 x 79.6 x 7.4mm

● Vekt: 145g

● Nettverk: LTE / HSPA+ / GSM

● Tilkoblinger: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.1 / USB 2.0 / NFC / A-GPS / DAB+ / DMB

● Farge: Titan / Brown

Powered by Labrador CMS