MONSTER SATSER MER PÅ LYD

Monster har suksess med sine Beats-hodetelefoner, nå kommer en rekke nye modeller.

Publisert Sist oppdatert

– Monster har gått fra å hovedsakelig ha fokus på kabler til å satse på blant annet mobiltilbehør og hodetelefoner, nå kommer de også med høyttalere og strømmingprodukter, sier produktsjef Klaus Johannsen hos importøren Interconnect til fagbladet Elektronikkbransjen.

På årets IFA har hele produktsortimentet til Monster fått plass – fra renseprodukter og mobildeksler, til hodetelefoner, høyttalere og selvsagt kabler.

Fra Beats til egne modeller

Det vises jo fram mange nye skjermer og teknologier her på messen, og felles for disse er at det krever mye større dataoverføring enn tidligere

– Monster startet sin lydsatsning for fem år siden, med Beats fra Dr. Dre-samarbeidet, og går nå videre med å lansere egne Monster hodetelefoner. Vi har hatt propper lenge, men nå kommer vi også med klokker, sier Johannsen.

Han forteller at markedet beveger seg stadig mer mot den personlige lyd-siden.

– Det er en veldig stor del av markedet, og nå også med høyttalere og små reiseradioer, sier produktsjefen.

Nye kabler for 4K

Han forteller at Monsters hovedfokus ligger på lydgjengivelse, enten via høyttalere eller hodetelefoner, men også på ny teknologi innen HDMI-kabler.

– Det vises jo fram mange nye skjermer og teknologier her på messen, og felles for disse er at det krever mye større dataoverføring enn tidligere, sier Johannsen.

Monsters kommende 4K-kabel har også en smart finesse vi ikke har sett før. På den ene enden av pluggen har selskapet lagt til LED-dioder som viser om kabelen sender et standard SD-, HD- eller 4K-signal. Slik kan du enkelt avsløre om du har gjort feil når du stilte inn signalet.  Kablene er også ISF-sertifiserte, og prisene blir som følger:

ISF 2000 HD kommer i lengder fra 1,5 til 10,7 meter og vi ligge mellom 1 350 til 3 000 kroner. ISF 1250 HD fås i lengder fra 1,5 til 10,7 meter, og vil ligge på 900 til 1 950 kroner. Modellen ISF 750 har ikke de tidligere nevnte lysdiodene, har en lengde på 1,5 til 4,9 meter og vil koste fra 525 til 1 350 kroner.

Lyd i 12 rom

Johanssen forteller at Monster også har lansert et lydsystem bygd rundt selskapets produkter.

– I dette multiromromssystemet kan du distribuere fire ulike lydstrømmer til 12 forskjellige soner. Du kan med andre ord ha nettradio, Spotify og iTunes gående samtidig i ulike rom, avhengig av hva du vil høre hvor.

Johannsen forteller at dette er et eget, lukket system som ikke krever noe eksisterende nettverk i huset, men består av sendere og mottakere.  Monster kaller sitt proprietære system Streamcast, og det er basert på blåtannteknologi.

Vi fikk anleggets muligheter demonstrert av utvikler Mitch Witten, som var til stede under messen for å vise fram mulighetene anlegget gir.

Bling-bling og støydemping

Monster kommer som nevnt også med en rekke nye hodetelefoner, og nye Inspiration har en fiffig detalj – avtagbare hodebånd slik at du kan velge din egen, personlige stil på klokkene, eller bytte etter humør og antrekk. Selve klokken kommer i titan, sort eller hvitt og har både aktiv og passiv støydemping - aktiv i form av en digital krets som utligner støy ved hjelp av to mikrofoner, og passiv siden det dreier seg om lukkede øreklokker.

Inspiration leveres også med avtagbar kabel, en uten og en med Monsters ControlTalk, en universell og en for Apple iPhone, slik at du kan styre både innkomende samtaler og musikken,med fjernkontrollen på kabelen. Monster Inspiration vil koste rundt 3 000 kroner og er i salg i løpet av høsten.

Om du ikke er redd for å bli sett, er kanskje Diamond Tears hodeklokkene for deg. Som navnet tilsier har selve klokkene en diamantdesign, og kommer både i sort og hvitt. Hodetelefonene er et samarbeid med den koreanske sangeren, produsenten og danseren J.Y. Park.

Powered by Labrador CMS