VIL STYRE HJEMMET I PERFEKT HARMONI

Logitech ønsker å styre alle enheter i hjemmet med sine nye Harmony-produkter; fjernkontroller, en hub og en app.

Publisert Sist oppdatert

– Vi satser sterkt på Harmony, som er en serie produkter som kommer på markedet på et riktig tidspunkt. Stadig flere får smarte produkter hjemme, og de har behov for å kunne styre disse på en smidig måte. Derfor har vi invitert norsk presse hit i dag for å demonstrere hvordan man med vår fjernkontroll kan styre lyd, lyd, TV, låser, persienner, sensorer, termostater og andre enheter i hjemmet, sier nordisk marketingsjef John Svärling i Logitech til fagbladet Elektronikkbransjen.

Under et arrangement i Oslo i begynnelsen av oktober hadde han med seg Ian Crowe fra Logitechs hovedkontor i USA, for å vise Harmony Hub, Harmony Companion, Harmony Elite og Harmony 950.

Førstnevnte kan gjøre telefonen eller nettbrettet med iOS eller Android til en universal-fjernkontroll via en app.

Harmony fungerer med over 270.000 enheter fra mer enn 6.000 merker, og basen utvides stadig

Priser og pakker

Harmony Hub koster 1.300 kroner, og sender kommandoer fra fjernkontrollen eller appen til enhetene via trådløse IR-, wifi- eller blåtannsignaler. Man kan slå på og styre enhetene i grupper eller individuelt, direkte, med berøringskontroll eller med et justerbart tidsskjema.

Solgt sammen med en enkel fjerntrontroll kalles Harmony Hub for Harmony Companion, og prisen er 1.500 kroner. Sammen med den mest avanserte fjernkontrollen fra Logitech, Harmony 950, koster Hub-en 3.500 kroner – da heter pakken Harmony Elite.

Harmony 950 alene koster 2.500 kroner, har fargeberøringsskjerm og kan kontrollere opptil 15 enheter. De bevegelsesfølende og bakgrunnsbelyste tastene skal gjøre det enkelt å finne riktig tast, selv i mørket. Det utskiftbare, ladbare batteriet yter 20 prosent mer enn forgjengeren.

– Målet er fortsatt at Harmony skal gjøre det enkelt å kontrollere alle enhetene i hjemmet. Vi gjør det smarte hjemmet litt smartere, sier produktdirektør Ian Crowe.

Fortsatt ser Harmony 950 ut som en vanlig fjernkontroll, kanskje litt penere, ifølge Crowe. Den kommer med en ladestasjon, og kan brukes alene som en tradisjonell programmerbar fjernkontroll. Med basestasjonen, Harmony Hub, får man mulighet til å styre smarte enheter i hele huset, via wifi og blåtann.

God morgen!-funksjon

– Hver gang man trykker på fjernkontrollen snakker den med basen, som igjen kommuniserer med de ulike enhetene som er tilkoplet. Via appen på telefonen eller nettbrettet kan man gjøre det samme, sier Crowe.

I leiligheten Logitech for anledningen har leid i Oslo demonstrerer Crowe hvordan systemet kan gjennomføre flere handlinger ved ett trykk på fjernkontrollen eller appen.

– For eksempel kan man legge inn aktiviteten God morgen!, som slår på lyset, starter vannkokeren og slår på nyhetene på TVen. På samme måte er det mulig å slå av alt, selv om man ikke er hjemme er dette mulig via appen, sier Crowe.

På fjernkontrollen er det en velkommen hjem-knapp, som setter TVen på kanskje uten volum, samtidig som Sonos-anlegget slås på. En annen aktivitet kan være Netflix, som setter lysnivået i rommet riktig for film, og går rett inn i Netflix-appen på smart-TVen samtidig som popkorn-maskinen starter, sier Crowe.

Han tar ut en film fra en kommode, og via en bevegelsessensor i skuffen starter en annen prosedyre som gjør alt klart for at kan han sette på filmen.

Mer imponerende

– Vi har mange apper på smarttelefonen som utfører imponerende ting. Kanskje mer imponerende er det at funksjonene i disse appene nå er samlet i fjernkontrollen som ligger på stuebordet. Vi samarbeider nært med Philips og andre som leverer lyssystemer, Sonos på lydbiten, og leverandører av smartplugger som kan kontrolleres styres via fjernkontrollen. LIFX, Insteon,QIVICON,August og Nest Learning Thermostat er blant merkene og plattformene som er med i biblioteket vårt. Harmony fungerer med over 270.000 enheter fra mer enn 6.000 merker, og basen utvides stadig, sier Crowe.

Han legger vekt på at programmeringen av fjernkontrollen er enkel.

– Når alt er koplet til, bruker jeg appen på iPaden. Systemet skanner hjemmet etter enheter som kan kontrolleres. De fleste enhetene finnes automatisk av systemet. Eldre enheter, som en BD-spiller, må kanskje legges inn med modellnummeret, sier Crowe.

Ultimate Ears

Han tror folk vil styre TVen med en vanlig fjernkontroll, og kanskje ikke bruker bevegelsessensoren enkelte TV-leverandører har i sine fjernkontroller.

– Hva betyr Harmony-produktene for Logitech?

– De står foreløpig for en mindre del av omsetningen vår, men vi tror denne kategorien vil vokse mye, sier marketingsjef John Svärling.

– Hvordan er situasjonen for Logitech i Norden?

– Den er veldig bra. Vi arbeider også mye med vårt varemerke Ultimate Ears, og får svært gode tilbakemeldinger. Blåtannhøyttaleren UE Boom 2 er nettopp sluppet på markedet, den er vann- og støtsikker og har fått helt ny innmat. Lyden er forbedret, og 25 prosent sterkere enn forgjengeren, sier Svärling.

– Hvorfor har dere valgt å bruke Ultimate Ears som et eget varemerke?

– Selskapet ble etablert i 1995 av Van Halens lydingeniør Jerry Harvey, som utviklet øreplugger for sceneartister. Da Logitech kjøpte selskapet i 2008 valgte vi å beholde varemerket, og en stor del av artistene verden over bruker i dag ørepluggene fra Ultimate Ears. Vi endret måten artistene hører lyden på scenen, nå vil vi endre hvordan forbrukere opplever musikk sammen, sier Svärling.

Ny, norsk sjef

Logitech bruker varemerket på sine blåtannhøyttalere, mens PC-høyttalere og –tilbehør selges under varemerket Logitech.

– Hvor store er de ulike kategoriene for dere?

– Vi er fortsatt store i våre tradisjonelle varegrupper, som tastatur, PC-høyttalere og nettkamera. Vi er også store innen spillprodukter, og denne kategorien vokser enormt hos oss. Her utvikler vi hele tiden nye produkter, sier Svärling.

– Hvordan står Logitech som leverandør i det norske markedet?

– Vi har mange og gode kunder, en høy merkekjennskap og et stabilt salg, og har styrket oss både på salg og marked for å forberede oss på vekst de kommende årene, sier Svärling.

Siden januar har norske Pål Duserud Berntsen hatt rollen som country manager i Norden og Baltikum.

Powered by Labrador CMS