Jakob Wilhjelm, PR- og community-ansvarlig for Norden i SteelSeries, slår et slag for selskapets nye mus og hodetelefoner. Foto: Marte Ottemo
Jakob Wilhjelm, PR- og community-ansvarlig for Norden i SteelSeries, slår et slag for selskapets nye mus og hodetelefoner. Foto: Marte Ottemo

TRÅDLØST FRA STEELSERIES

Det danske spillselskapet lanserer nye mus og tastaturer, og mener trådløst kan ta over for kablede løsninger.

Publisert

SteelSeries deltok for første gang på årets TechBrief, og presenterte blant annet to nye mus beregnet på spillere, Rival 650 og Rival 710. Samtidig viste de fram sine nye hodetelefoner og et eksternt lydkort.

– SteelSeries er et dansk selskap som ble grunnlagt i 2001. vi begynte som en liten virksomhet, i dag er vi et globalt selskap og har vunnet mange priser for våre produkter, sier Jakob Wilhjelm, PR- og community-ansvarlig for Norden i SteelSeries, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Støtter e-sporten

– Hvordan har spillmarkedet utviklet seg på disse årene?

– Da vi startet var det en nisje, og ikke spesielt anerkjent. Det var få som så potensialet. Vi har alltid trodd på spillmarkedet og e-sport, og var blant de første som var med å støtte og utviklet sporten, sier Wilhjelm.

Det blir mer showrooms og utstillingsvinduer, og så kjøper folk på nett

Blant nyhetene selskapet viser fram er den trådløse musen Rival 650.

– Dette er en trådløs utgave av vår populære Rival 600. Den har de samme sensorene, blant annet vår dedikerte sensor som merker når musen løftes av matten og stopper umiddelbart å registrere input. Det er unikt, særlig og gjøre det trådløst, sier han.

– Mange gamere foretrekker kablede mus, på grunn av forsinkelser?

– Vi vet at mange er skeptiske til trådløst tilbehør, men Rival 650 har en forsinkelse på under ett millisekund, det er veldig, veldig lav latency. Trådløst kan nå konkurrere med kablet, sier Wilhjelm.

Lyd er viktig for gamere, her er SteelSeries Arctis Pro hodetelefoner med ekstern dac. Foto.
Lyd er viktig for gamere, her er SteelSeries Arctis Pro hodetelefoner med ekstern dac. Foto.

Selskapet kommer også med nytt tastatur, Apex M750.

– Det har ti taster mindre enn vanlige tastatur, så det passer veldig godt på skrivebordet. Det har mekaniske taster, og med mindre formfaktor må det ikke vendes og dreies for å få plass på pulten, slik mange gamere gjør, sier PR-sjefen.

God lyd gir fordel

Hodetelefoner er også viktig for SteelSeries, og selskaper viser fram sine Arctis-sett og en ekstern hi-res GameDac.

– Lyd er noe av det viktigste for gamere, i mange spill får du en konkurransefordel ved å ha et godt headset hvor du hører skritt og hvor action befinner seg. Vi har også lansert et eksternt lydkort, sier Wilhjelm.

– I hvilke kanaler selger dere SteelSeries’ produkter?

– Vi er inne i både retail og e-tail, men jeg tror vi kommer til å handle mye mer på nett framover, og mindre i fysiske butikker. Det blir mer showrooms og utstillingsvinduer, og så kjøper folk på nett, sier han.

– Hvordan er gamingmarkedet i Norden, versus andre land?

– Jeg tror generelt at vi bruker mer penger på teknologi, men også i andre markeder skjer det ting nå, sier PR-sjefen.

– Hvordan har deres første TechBrief vært så lang?

– Nå har vi snakket med massevis av journalister, det er en perfekt møteplass, sier Wilhjelm.

Powered by Labrador CMS