Jan R. Lund har drevet Geilo Husholdningsservice i 30 år. Foto: Geilo Husholdningsservice

OMBRUKT PÅ GEILO

Geilo Husholdningselektro ble etablert i 1992, feirer derfor 30 års jubileum i år, og tilbyr nå ombrukte produkter.

Publisert

GH Elektro, som selskapet kalles i dagligtale, ble startet av Jan R. Lund. De tilbyr service på hvitevarer og storhusholdningsprodukter, samtidig har de salg av både nye og brukte produkter. Nå blir GH Elektro en del av bransjens OmBrukt-satsing.

Dalstrøka innafor

– Selve verkstedet er på Geilo, men vi er mobile og kjører oppdrag i hele Hallingdal, Hemsedal og Numedal, sier daglig leder Jan R. Lund.

GH Elektro er godkjent servicepartner for mange av de største merkevarene på markedet, men har også andre tjenester i produktutvalget.

– Som partner av Assa Abloy tilbyr vi låseservice for Trioving-produktene, sier Lund.

Med stor andel hytter i nedslagsfeltet, er mange av kundene og oppdragene rettet mot fritidsmarkedet.

OmBrukts ombyttegaranti på to år er en god ordning

– Vi skal være lynraskt på pletten når det oppstår problemer. Det er viktig om dørlåsen går i vranglås en kald vinterdag, sier Lund.

GH Elektro er medlem i ES-kjeden, som består av 36 serviceverksteder lokalisert over hele Norge. Kjeden leverer servicetjenester innen hvitevarer, storkjøkken, kjøleprodukter til dagligvarebutikker, varmepumper og brunevarer.

Luftsolfangere

Et annet produktområde som er viktig for GH Elektro, er luftsolfangere.

– En luftsolfanger er en kombinasjon av en varmepumpe, et ventilasjonsanlegg og et solcellepanel. Vi er forhandler av det danske selskapet SolarVenti, og er veldig fornøyd med de produktene, sier Lund.

En luftsolfanger vil under normal drift starte med en gang solen skinner. Solstrålene vil danne elektrisitet i solcellen, som da vil sette i gang ventilatoren. Ventilatoren vil trekke frisk luft gjennom bakplaten, og luften vil bli oppvarmet i luftsolfangerpanelet, og deretter bli blåst inn i huset eller fritidsboligen.

– Denne løsningen gir enda bedre inneklima enn en tradisjonell varmepumpe, sier Lund.

Daglig leder i OmBrukt AS, Pål Haugen, er fornøyd med å ha Geilo Husholdningsservice med på laget. Foto: Jan Røsholm

Ombruksgaranti

GH Elektro har solgt brukte produkter i lengre tid, men er nå blitt en del av bransjens initiativ OmBrukt.

– OmBrukts ombyttegaranti på to år er en god ordning, som gir forbrukerne en ekstra trygghet når de velger et ombrukt produkt, sier Lund.

Daglige leder Pål Haugen i OmBrukt AS forklarer hvordan ombyttegarantien fungerer:

– Dersom et ombruksprodukt får en feil innen to år etter kjøpet, vil kunden få byttet dette i et tilsvarende ombruksprodukt. Det er ikke nødvendigvis identisk, og kan være et annen merke, men det skal ha samme funksjonalitet.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2022, som ble distribuert 22. februar. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS