MIELE DAMPER VIDERE

Nordmenn vil ha dampovn, og Miele kan tilby flere varianter. Stramt design og ny ventilator viser selskapet også fram på Eurocucina.

Publisert Sist oppdatert

Miele har siden sommeren lansert sin 6000-serie, og viser fram store deler av rangen på kjøkkenmessen i Milano.

Farger og funksjoner

– Hva slags trender ser dere stikke seg ut på årets messe?

Vi ser klart en trend med mer farger enn før. I tillegg til sort og stål, er hvitt kommet for å bli og vi har nå vår Havana-brun i tillegg

– Vi ser klart en trend med mer farger enn før. I tillegg til sort og stål, er hvitt kommet for å bli og vi har nå vår Havana-brun i tillegg. Vi ser paralleller til bilbransjen, de er ofte trendsetterne, og brun er en ny farve der også, sier Robert Jørgensen, distriktssjef i Miele i Oslo.

Mona Moen, markedssjef i Miele Norge, sier at det også skjer mye innen ventilasjon.

– Mange ønsker nå at ventilatoren ikke skal være så veldig synlig, og vi har sett flere løsninger hvor denne er nedfelt i taket eller benken ved siden av ovnen. Vi viser også fram en nyhet innen ventilasjon på messen, Levantar, så nå er Generationon 6000-serien komplett med alt fra kombidampere og oppvaskmaskiner til vinskap og kjøleskap, sier Moen.

Levantar er laget for å kunne brukes på en kjøkkenøy, hvor man kanskje ikke ønsker en takmontert hette. Ventilatoren er motorisert og kan kjøres ned og skjules i benken når den er av.  Kontrollpanelet matcher resten av Generation 6000-serien til Miele, og ifølge selskapet selv er den beste partneren Mieles KM 6379 induksjonstopp.

De fire sonene på denne modellen danner en nesten rett linje, noe som lar damp og os fanges på siden av viften.

Motoren på Levantar kan monteres i ulike posisjoner i hetten, noe som gir flere installasjonsmuligheter.

Damp til folket

– Hvordan har det norske kjøkkenmarkedet utviklet seg det siste året?

– Vi ser at damp er blitt veldig populært, både rene dampovner som et supplement til stekeovnen hvor du beholder alt av farge og vitaminer i maten. Og så ser vi en stor bevegelse mot kombinasjonsdamp, hvor du kan bruke ovnen både som stekeovn og dampovn, sier Jørgensen.                                                                                                                  

Miele var tidlig ute med damp til forbrukerne, og har nå tre ulike modeller; Multisteam, Monosteam og Powersteam. Alle genererer damp utenfor det innerste rommet i ovnen, slik at koketiden er uavhengig av mengden mat som lages.

MultiSteam er flaggskipet blant de nye modellene, og kommer både i 38 liter og en XL 48 liters modell. Dampen føres inn gjennom åtte kanaler (seks på kombinasjonsmodellen), noe som gir kortere oppvarmingstid og sørger for at maten dampes raskt og jevnt.

MonoSteam slipper, som navnet antyder, dampen inn gjennom én åpning og brukes i Mieles mindre modeller.

PowerSteam er for deg som vil koke under trykk. Dette klassiske produktet ble først introdusert for 30 år siden, og den kraftige dampgeneratoren sørger for temperaturer opp til 120 grader. På den måten kan du halvere koketiden.

Kombinasjonsovnene til Miele har hentet inspirasjon fra proffkjøkkenene, og lar deg kombinere tørr varme med damp. Disse modellene kommer i to ulike størrelser, 32 og 48 liter, og med over 200 automatiske program tilgjengelig. For å hjelpe folk som ikke har kokkelert med damp før, har Miele også utviklet oppskriftsbøker for sine nye dampovner.

Dropper håndtak

Jørgensen sier nordmenn de siste årene har blitt svært opptatt av mat og kvalitet på mat.

– Bare se på TV-en eller i magasiner, det handler veldig mye om mat i alle kanaler. Og da blir folk også interesserte i flotte produkter som er enkle å bruke. Vi setter brukervennlighet veldig høyt med våre nye produkter, uansett hvilken prisklasse du velger, sier han.

Moen sier en annen trend er innbygging.   

– Fremdeles er frittstående størst, men innbygging fortsetter å vokse. Ikke minst fordi det nå kommer stadig flere produkter i innbyggversjon. Før var det gjerne bare kjøleskapet og kanskje stekovnen, nå kommer også varmeskuffer, vinskap og oppvaskmaskin som innbygging, sier Moen.

Også Miele har lansert hvitevarer uten håndtak, med «knock to open» på oppvaskmaskiner og «push to open» på varmeskuffene.

– Nå skal man ikke skal ha håndtak, det passer ikke inn i den stramme stilen. Det ser man også hos skapleverandørene, mange kommer nå med motoriserte skuffer som åpners seg selv, sier Moen.

Sier fra selv

Miele har to ulike designserier, PureLine og ContourLine, som begge kommer i de overnevnte fire fargene.

PureLine er for kunden som liker minimalisme. Den lar seg integrere og er et designelement i kjøkken hvor det er fokus på få materialer. ContourLine viser fram mer av teknikken som ligger bak og tradisjonelle elementer tolkes på nytt med et massivt håndtak.

For de som fortsatt ønsker noe å ta tak i på hvitevarene sine, viste Miele også fram sine Miele Signature, nydesignede håndtak i blant annet tre, gull eller klassisk design, som du kan kombinere som du selv ønsker med de overnevnte variantene.

Toppmodellene kommer også med Miele M Touch, et trykkfølsomt kontrollpanel som føles om å bruke smarttelefonen din. Totalt finnes det seks ulike kontrollpaneler å velge mellom. 

– Brunevaregiganter som Samsung og LG har beveget seg inn på hvitevaresegmentet de siste årene, hvordan møter dere denne type konkurranse?

– Miele er en kjent kvalitetsprodusent og det skal vi holde på. Vi skal ikke bevege oss inn på brunevaresiden, med unntak av å følge med på hva som skjer med styring via apper og kommunikasjon mellom apparatene, sier Moan.

Miele har allerede lansert InfoControl Plus, en app som lar deg se hvordan status er på de ulike hvitevarene hjemme, for eksempel om vasken er ferdig eller temperaturen i kjøleskapet. Du kan også skru av og på ulike apparater, med unntak av de som kan være en sikkerhetsrisiko.

Powered by Labrador CMS