FRA RAUFOSS MED ITALIENSK VENTILASJON

På Bygg Reis Deg-messen hadde Falmec et eget utstillingsområde. Foto: MT Nordic

Raufoss-bedriften MT Nordic AS introduserer det de mener er markedets tynneste kjøkkenventilatorer, fra italienske Falmec.

Publisert

– Det som gjør at Falmec skiller seg ut blant konkurrentene, er kombinasjonen av innovasjon og kvalitet innen både design og teknologi. Design kommer først, uten å gå på kompromiss med funksjonaliteten og ergonomien. Dette har ligget i hjertet av den italienske familiebedriften i over 40 år, sier Eskil Mediaa i en pressemelding.

Han er daglig leder og eier av MT Nordic AS, som holder til i Raufoss Industripark, og gjennom 15 år har bygd seg opp som leverandør av kjøkkenvifter, komfyrer, hvitevarer, vinkjøleskap og andre produkter til kjøkken og bad.

 

PlasmaMade

I 2016 ble selskapet eksklusiv distributør av PlasmaMade-merket i Norge og Sverige.

Her ønsker vi å gi inspirasjon og opplæring til forhandlere, utbyggere og rådgivende bedrifter

Eskil Mediaa er daglig leder og eier av Raufoss-selskapet. Foto: MT Nordic AS
Elements Air Wall-viften sitter i en veggplate med bakgrunnslys i hvitt herdet glass. Foto: Falmec

– Siden har vi bygd videre på vår kompetanse om teknologien bak PlasmaMade, og verdien den gir kundene våre, både når det gjelder effektiv kjøkkenventilasjon og luftrensing. I dag er over 10.000 PlasmaMade-filtre i bruk i norske hjem, og flere titalls forhandlere, entreprenører, arkitekter og VVS-konsulenter har fått øynene opp for de unike patenterte PlasmaMade-produktene, sier Mediaa.

I 2022 ble MT Nordic eksklusiv distributør av Falmec i Norge og Sverige, og Kaelo i Norge, Sverige og Danmark. Begge merkene ble lansert på Bygg Reis Deg-messen på Lillestrøm i oktober.

I tillegg til hovedkontoret på Raufoss, har selskapet et eget kundesenter på Lysaker utenfor Oslo.

Fra venstre Michele Pacenzia (eksportsjef Falmec), Eskil Mediaa, Frank Tronsen, Victoria Mediaa, Ivo Totlandsdal og Alberto Martínez (svensk agent MT Nordic). Foto: MT Nordic

– Her ønsker vi å gi inspirasjon og opplæring til forhandlere, utbyggere og rådgivende bedrifter, der de får demonstrert PlasmaMade, Falmec og Kaelo i bruk, med filtre, ventilatorer, drikkekjøler og luftrenser, sier Mediaa.

 

Drikkekjøleren Kaelo ble også vist på Lillestrøm-messen. Foto: MT Nordic

Falmec

Nå lanserer MT Nordic det de kaller markedets tynneste kjøkkenventilator, fra Falmec.

– Dette italienske selskapet står bak innovative teknologiske løsninger som gir svært stillegående ventilasjon, effektiv oppfanging av kokedamp, matlukt og kondens, samt luftfiltrering. Målet er å skape et godt inneklima og sømløs design på kjøkkenet, heter det i pressemeldingen.

– Vi introduserer den nye kolleksjonen Elements, som omgjør kjøkkenventilasjon til minimalistiske og multifunksjonelle møbler. Kolleksjonen har vi utstilt til stor begeistring rundt om i Norge, sier Mediaa.

Elements-ventilatorene består av modulære elementer som kan kombineres og integreres i ulike kjøkkeninteriør.

– Mulighetene innen funksjonalitet, stiluttrykk og tilleggsutstyr er mange, sier Mediaa.

Elements Shelf monteres som en hylle langs veggen, med en led-stripe som lyser opp kjøkkenbenken, og har en høyde på kun 10 centimeter. Foto: Falmec

 

Elements-serien

Elements kommer i tre modeller. Monolith plasseres på benkeplaten, og lager en lav skillevegg mellom kjøkken og stue, og med oppbevaringsrom til ulikt tilbehør. Air Wall-viften sitter i en veggplate med bakgrunnslys i hvitt herdet glass. Shelf monteres som en hylle langs veggen med en led-stripe som lyser opp kjøkkenbenken, og har takket være selskapets Multi-Air teknologi en høyde på kun 10 centimeter.

– Her er det plass til både motorer, fettfilter og høyeffektivt kullfilter. Multi-Air-teknologien består av mange tette punkter med små ultrakompakte motorer, som gir effektivt avtrekk og osoppfang langs hele overflaten. Denne løsningen er unik i markedet, sier Mediaa i pressemeldingen.

Elements Monolith plasseres på benkeplaten, og lager en lav skillevegg mellom kjøkken og stue, og med oppbevaringsrom til ulikt tilbehør. Foto: Falmec

Her trekkes det frem at Falmecs NRS-motorer er svært stillegående, med et støynivå som ligger rundt 86 prosent lavere enn standardvifter på markedet.

– Falmec har vunnet flere internasjonale priser for sine design, som varierer mellom å være nesten helt usynlige og å løfte interiøret som en installasjon eller et kunstverk. De har blant annet blitt hedret av Archiproducts Design Awards, Good Design, European Product Design Award, IF Design Award, Iconic Awards og Reddot Design Award, heter det i pressemeldingen.

Falmecs ventilatorer produseres i Vittorio Veneto, utenfor Venezia i Italia.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2023, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS