Hähnel fototilbehør

Pressemelding fra Focus Nordic 26. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Hähnel Industries Ltd. lanserer nå en rekke nye produkter, alt er fototilbehør. Tidligere har Hähnel først og fremst vært kjent for kvalitetsbatterier og ladere, men i den siste tiden har de også kommet med interessant fototilbehør, og i forbindelse med Photokina lanseres nå enda flere tilbehørsprodukter.  

HN-D800 Battery Grip  

Dette batterigrepet til Nikon D800/D800E er spesialdesignet for akkurat denne modellen og dobler batteritiden gjennom et ekstra batteri i grepet, i tillegg til det i kameraet. Hastigheten på seriebilder økes til 6 bilder per sekund.  

Grepet er også designet for vertikalt bruk med ekstra sett av utløser, fremre og bakre innstillingshjul.  

Med på kjøpet følger også en infrarød fjernkontroll og en batteriholder for AA-batterier, noe som gir mulighet til å benytte litium AA, som er det beste alternativet i sterk kulde.  

HN-D800 blir klar for levering i oktober og vil koste ca. kr 995,- i utsalg.  

Viper, trådløs TTL blitzutløser for Canon  

En radiokontrollert (ISM 2,4GHz) enhet for trådløs TTL blitzutløsning av opp til tre grupper med blitzer/studiobelysning med en rekkevidde på opp til 200 meter.  

Med senderen og dens informasjons-LCD kan brukeren enkelt styre hvilke blitzer som skal utløses og også bestemme effekt individuelt for hver gruppe. På senderen som monteres i kameraets blitzsko, finnes også en blitzsko for å montere en blitz på toppen.

TTL-informasjon kan da passere gjennom, fra kameraet til blitzen.  

En mini-USB-kontakt brukes til fremtidige firmware-oppdateringer eller til ekstra strømforsyning. Som standard får den strøm fra to AA-batterier.  

Viper kommer i butikkene i løpet av oktober og vil koste ca. kr 1995,- inkl. mva.  

Mk200 Mikrofon  

Nesten alle nye kameraer har mulighet til å filme i fantastisk full-HD kvalitet, men det er en utfordring å få lydkvaliteten til å matche.  

Hähnel har tatt utfordringen og konstruert Mk200, en mikrofon med doble fjærende fester som eliminerer mekaniske vibrasjoner og overføring av uønsket støy fra kameraet.  

En indikator viser når lydnivået blir for høyt og lyden kan da enkelt justeres ned til et lavere dB nivå. For å unngå forstyrrende vindstøy utendørs leveres Mk200 med en såkalt "deadcat".  

Mk200 kommer i oktober og vil koste ca. kr 1595,- inkl. mva.  

Xtreme Batteries serie   Med denne nye serien Li/ion-batterier vil Hähnel virkelig utfordre kameraprodusentenes egne batterier, ikke på pris som er vanlig, men på kvalitet!  

Xtreme-batteriene varer ekstra lenge og tåler mer enn vanlig. Takket være nøye utvalgte celler (UL-testede*) og at tomrommet i hvert batteri fylles med silikon, for beskyttelse mot støt og bedre isolering, er disse batterier vel egnet for profesjonelt bruk i tøffe miljøer.  

De første modellene i Xtreme-serien kommer i oktober:  

•HLX-E6 (LP-E6 for Canon) pris ikke satt  

•HLX-EL3e (EN-EL3e for Nikon) pris ikke satt  

•HLX-XM500 (NP-FM500 for Sony) pris ikke satt  

•HLX-XL982 (NP-F930/F950/F960/F970 for Sony) pris ikke satt  

*UL – Underwriters Laboratories, et globalt, uavhengig firma for sikkerhets-standarder  

UniPal Plus Universal Charger  

En stor oppgradering av tidligere modeller av denne universal-laderen som virkelig fortjener betegnelsen universal. I utgangspunktet kan alle Li/ion-batterier på 3.6V, 3.7V, 7.2V og 7.4V lades i tillegg til AA og AAA Ni-MH batterier. Via USB kan også iPhone, iPad, nettbrett, telefoner, spillkonsoller og mye annet lades.  

Til og med helt tomme batterier kan lades, noe som ikke er helt vanlig på universal-ladere. Et informasjons-display viser ladestatus.  

12v biladapter følger med.  

Unipal Plus blir levert i oktober og vil koste ca. kr 395,- inkl. mva.  

Ventra 8 Charger  

En lader spesielt for fotografer med mye tilbehør som går på vanlige batterier, som f.eks. blitzer, fjernkontroller og batterigrep.  

Man kan på samme tid lade 8 batterier og blande kapasitet og størrelse, AA / AAA, men det går også bra å lade 2, 4 eller 6 batterier. Den unike designen gjør at laderen ventileres og på den måten unngår man for varme batterier, noe som kan forkorte batterienes levetid.  

Man slipper et stort og klumpete nettadapter, alt er innebygget i den meget kompakte laderen, som enkelt får plass i fotobaggen.  

Ventra 8 kommer også i oktober og vil havne på en utsalgspris rundt kr 300,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS