Pentax K-5 II og K-5 II s

Pressemelding fra Focus Nordic 11. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ny sensor i Pentax flaggskip, og nytt objektiv

Pentax oppdaterer sin K-5 modell til to nye modeller, K-5 II og K-5 II s

To år har gått siden Pentax lanserte K-5, og denne modellen har fått toppkarakter i stort sett hver eneste test den har vært med i. Men to år er lang tid, og med en ny Photokina-messe rundt hjørnet (18. - 23. september), er det på tide med en oppdatering. K-5 II blir en direkte etterfølger med nyutviklet sensor, ny AF-modul (raskere og mer presis) og en enda bedre LCD-skjerm.

Samtidig lanseres K-5 II s, som er samme kamera, men uten anti-aliasing filter. Denne modellen er myntet på avanserte fotografer som prioriterer ren oppløsning, og forstår forskjellen.

Også to nye objektiver for K-fatningen vises på Photokina, dels en megazoom med hele 15x zoom; 18-270mm, og en værsikret supertele på 560mm.

K-5 II

Den nye AF-modulen Safox X AF tilbyr et større arbeidsområde (-3 EV – +18 EV) enn andre kameraer i samme klasse. Dette øker nøyaktigheten i autofokus dramatisk, spesielt i forbindelse med lyssterke objektiver ved full åpning.

Den oppgraderte LCD-skjermen på 3” har som tidligere 921,000 bildepunkter, men har nå fått en ny coating som effektivt hindrer reflekser. Frontglasset er også nytt, og er mer motstandsdyktig mot riper.

Den nye CMOS-sensoren er på 16,2 Megapiksler, mot 16,3 på nåværende modell. Ingen forskjell der, men forbedringen ligger i et lavere støynivå, som er viktigere for de fleste enn flere piksler.

Alle K-5’s sterke funksjoner som f.eks.: 100% søkerbilde, værsikring, seriefotografering med 7 bilder pr sekund, og innebygget bildestabilisering i kamerahuset, finnes naturligvis også i den nye K-5 II.

Pentax K-5 II vil leveres fra oktober. Prisen offentliggjøres på Photokina.

K-5 II s

Fjerning av anti-aliasing filteret passer ikke alle brukere, ettersom forvrengninger som kan oppstå i et bilde ikke korrigeres automatisk. Men dette filteret fjerner også noe detaljer og oppløsning.

Modellen K-5 II s henvender seg derfor i første omgang til avanserte fotografer som vil ha maksimal detaljoppløsning og best mulige dybdeskarphet, og som vet hvordan man kontrollerer ulike fotosituasjoner.

Pentax K-5 II s vil leveres fra oktober. Prisen offentliggjøres på Photokina.

smc Pentax-DA 18-270mm F/3,5-6,3 ED SDM

En skikkelig megazoom med et zoomområde på hele 15x blir også lansert.

Objektivet gir en brennvidde tilsvarende 27 - 405mm i 35mm format. Objektivet har bl.a. en Supersonic AF-motor for rask og eksakt autofokus og en nærgrense på 49 cm over hele zoomområdet.

Pentax 18-270mm leveres fra oktober. Prisen offentliggjøres på Photokina.

HD Pentax-DA 560mm F/5,6 ED AW

En værsikret supertele med hele 560mm brennvidde lanseres også. Dette gir en brennvidde tilsvarende 859mm i 35mm format. Elementene i objektivet er behandlet med Pentax helt nyutviklede HD-coating som er bedre enn tidligere antirefleksbehandlinger, med høyere lysgjennomgang og mindre reflekser.

Pentax 560mm leveres i oktober. Prisen offentliggjøres på Photokina.

Powered by Labrador CMS