Samyang 10mm F/2,8 ED AS NCS CS

Pressemelding fra Focus Nordic 6. desember 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nytt vidvinkelobjektiv fra Samyang

Nå lanserer sydkoreanske Samyang en etterlengtet nyhet, et lyssterkt fast vidvinkelobjektiv med høy optisk kvalitet, til en forbløffende lav pris. Det kommer i de fleste fatninger for APS-C og speilløse systemer.

Samyang 10mm F/2,8 ED AS NCS CS

Allerede på Photokina 2012 presenterte Samyang en prototype av denne brennvidden, men etter dette har det hendt mye. Man har lagt stor energi på å få ned størrelsen, og samtidig gjøre den optiske kvaliteten i klasse med de aller beste på markedet. Etter mye forskning kommer endelig objektivet på markedet i løpet av kort tid. 

”En vidvinkel av god kvalitet, både optisk og mekanisk koster normalt mye, men Samyang har atter en gang bevist at de kan lage kvalitetsoptikk billigere enn noen andre”,sier Lasse Ericson, Nordic Product Manager hos Focus Nordic.”Skal man bare jobbe manuelt er dette objektivet et funn.” 

Objektivet er helt rett-tegnende, og har en brennvidde på 10mm (tilsvarer 15mm på APS-C og 20mm på MFT), samt en bildevinkel på opp til 109,5 grader. Dette gjør objektivet ideelt til interiør-, arkitektur- og landskapsfotografering. 

Nærgrensen på 25 cm gir store muligheter til kreativ fotografering og spennende bilder.

Konstruksjonen består av 14 linser i 10 grupper, hvorav 2 asfæriske linseelementer og ett i ED-glass (ekstra lav fargespredning).

Samyang NCS – Nano Coating System 

Dette blir Samyangs første objektiv med en antirefleksbehandling som har den siste nanokrystall-teknologien. Dette gir bedre lysgjennomgang, mindre reflekser og høyere kontrast, noe som medfører ekstremt høy oppløsning som matcher de beste kameraene på markedet. 

Objektivet har manuell skarphetsinnstilling. 

Det kommer i følgende fatninger: Canon EOS, Nikon AE, Pentax K, Sony A, Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Sony E, Four Thirds og Micro Four Thirds (de to sistnevnte passer Olympus og Panasonics system). 

Pris og levering 

De første leveransene kommer i midten av januar 2014.

Ca. priser: fra kr 4.495,- til kr 4.895,- ink. mva. (variabel etter fatning).

Powered by Labrador CMS