Tamron 16-300mm og 28-300mm zoom

Pressemelding fra Focus Nordic 6. februar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

To nye værsikrede objektiver fra Tamron

Tamron lanserer to nye objektiver, begge værsikrede, og med bildestabilisering samt PZD AF-motor. Begge er megazoomer, 16-300mm og 28-300mm, der den førstnevnte er designet eksklusivt for APS-C formatet, mens 28-300mm objektivet passer både til fullformatkameraer og APS-C kameraer.

16-300mm F/3,5-6,3 Di II VC PZD Macro

Dette objektivet bygger videre på Tamrons tradisjon for å stadig flytte grenser for hva som er optisk mulig, ikke minst når det gjelder megazoomer. Den forrige modellen, 18-270mm PZD, er Tamrons hittil største suksess, både med hensyn til solgte enheter og gode testresultater. Å øke det store zoomområdet på 15x til hele 18,8x uten å gå på kompromiss med bildekvaliteten, er naturligvis en utfordring.

Bildekvalitet/optisk konstruksjon

For å klare kvalitetskravene har man benyttet en konstruksjon med 16 linseelementer i 12 grupper, hvorav 3 støpte asfæriske linser, en hybrid-asfærisk linse, to LD-glasslinser (Low Dispersion glass), en XR-linse (ekstra refraktivt) samt en UXR (ultra refraktivt). Dessuten har konstruksjonen gjennomgående den siste og mest avanserte antirefleksbehandlingen av linseelementene.

APS-C

Di II i produktnavnet viser at dette objektivet er spesielt designet for APS-C sensorer, som gir en bildevinkel tilsvarende et zoomområde på 24,8mm-465mm i 35mm-format.

Nærgrense

Med en nærgrense på bare 39 cm over hele zoomområdet blir dette også et makro-objektiv. Makroforholdet ved 300mm brennvidde er 1:2,9.

PZD, VC og værsikret

Den raske og stillegående PZD (Piezo Drive) AF-motoren, sammen med den optiske bildestabiliseringen og værsikringen, gjør dette objektivet enda mer allsidig enn noen tidligere megazoom.

Tekniske data: 

*Sony-versjonen mangler bildestabilisering, da dette er innebygget i Sonys kamerahus.

Pris og levering

Pris og leveringstid er foreløpig ikke fastsatt

28-300mm F/3,5-6,3 Di VC PZD

Dette nye 28-300 erstatter Tamrons tidligere prisbelønnede 28-300mm. Det er en stor oppgradering i forhold til den forrige modellen. De viktigste forskjellene er PZD AF-motoren som gir rask og stillegående autofokus, værsikringen, den forbedrede bildestabiliseringen, og ikke minst størrelsen. Denne er både mindre og lettere. Antirefleksbehandlingen er også forbedret med Tamrons nye BBAR-coating (Broad Band Anti Reflection).

Fullformat & APS-C

Di i produktnavnet viser at dette objektivet er spesielt designet for fullformatkameraer, men det fungerer også utmerket for APS-C kameraer.

Tekniske data: 

*Sony-versjonen mangler bildestabilisering, da dette er innebygget i Sonys kamerahus

Pris og levering

Pris og leveringstid er foreløpig ikke fastsatt

Powered by Labrador CMS