Zeiss Touit 50mm F/2,8

Pressemelding fra Focus Nordic 30. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nytt makro-objektiv i Touit-serien fra Zeiss

Zeiss lanserer et nytt objektiv i sin Touit-serie for Sonys E-fatning og Fujis X-fatning. Fra før finnes det to topptestede objektiver i serien, Touit 12mm F/2,8 og Touit 32mm F/1,8. Nå øker familien med et makro-objektiv, Touit 50mm F/2,8, et objektiv som i tillegg til makro også er tiltenkt å bli en favoritt for portrettfotografen.

Makro

Zeiss Touit 50mm F/2,8 gir deg bilder med et makroforhold ned til 1:1. Dette i kombinasjon med høykvalitets optikk gjør at t.o.m. detaljer som ikke kan sees med det blotte øyet kan oppdages på bildene.

Portrett

Takket være den lave tele-effekten passer denne brennvidden (som tilsvarer 75mm i 35mm formatet) også perfekt til portrettfotografering. Objektivets fokusering går trinnløst fra makro 1:1 til uendelig.

Konstruksjon

De enestående optiske egenskapene, uavhengig av fokuseringsavstand, oppnås pga. den optiske konstruksjonen med “flytende linse-elementer” i kombinasjon med to asfæriske linseelementer og to LD-linseelementer (Low Dispersion). De to sistnevnte minimerer problemet med kromatisk aberration (fargespredning). Totalt består konstruksjonen av 14 linser i 11 grupper.

Bokéh

Ni blenderlameller gir en nesten helt rund blenderåpning, dette medfører perfekt skarphet i fokusområdet uansett blenderåpning og samtidig en vakker uskarphet (bokéh) der det ønskes.

Teknisk info:

    Brennvidde: 50mm

    Blenderomfang: F/2,8 – F/22

    Optisk konstruksjon: 14 linser i 11 grupper

    Fokusområde: 0.15m – uendelig.

    Bildevinkel (diag./horis./vert.): 31° / 26° / 18°

    Makroforhold: 1:1

    Filterdiameter: Ø52 x 0.75

    Lengde inkl. linsedeksel E-fatning: 104 mm

    Lengde inkl. linsedeksel X-fatning: 108 mm

    Lengde uten linsedeksel E-fatning: 91 mm

    Lengde uten linsedeksel X-fatning: 91 mm

    Diameter: 65 mm

    Diameter inkl. motlysblender: 75 mm

    Vekt (uten motlysblender): 290 g

    Fatninger: Sony E-fatning & Fuji X-fatning

Pris og levering.

Objektivet blir tilgjengelig på markedet i mars og beregnet utsalgspris vil bli ca. kr 7.950,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS