Panasonic HC-X1000 Ultra HD 4K

Pressemelding fra Panasonic 3. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

PROFT 4K-VIDEOKAMERA FOR ALLE

Panasonic lanserer HC-X1000 Ultra HD 4K-videokamera. Proffe funksjoner gir rike muligheter for alle som ønsker de beste filmresultatene.

Panasonic slipper sitt første ”prosumer”-videokamera (forbrukerprodukt med profesjonelle funksjoner) som tar opp 4K 60p/50p videobilder på SD-kort. HC-X1000 skyter flotte og skarpe bilder i Ultra HD 4K-opløsning med et LEICA Dicomar-objektiv, en ny BSI-sensor samt Crystal Engine Pro 4K. Videokameraet kommer med mange profesjonelle funksjoner og 20x optisk zoom i et kompakt kamerahus. Det gir fleksibilitet og de beste opptakene.

Flere filformater som AVCHD, MOV og MP4 og høye bitrater gjør at HC-X1000 er godt egnet til en rekke ulike brukersituasjoner. Tre manuelle ringer, 2 XLR-lydinnganger, ND-filtre og dobbelt SD-kort gjør at HC-X1000 kan oppfylle og overgå selv proffenes funksjonskrav.

4K på farten

Kamerat er godt egnet til opptak av høykvalitets dokumentarfilm og andre formater. HC-X1000 tar opp i QFHD-oppløsning (3840x2160) og kino 4K-formater (4096x2160) som produserer jevne 60p/50p-bilder. Den nye 1/2.3" BSI-sensoren gjør det mulig å håndtere store mengder 4K-data med 60 fps/ 50fps. Det hjelper mot den rullende lukker-forvrengningen som kan oppstår når man filmer motiver i bevegelse.

Crystal Engine Pro 4K gir rask og presis behandling av de massive datamengdene som kreves ved 4K-opptak, samtidig som et nytt støyreduksjonssystem gir klarere bilder med minimalt støy – selv ved filming med lite belysning.

Objektivet møter alle LEICAs krevende standarder for blant annet oppløsning og kontrast. HC-X1000 er i stand til å gjengi knivskarpe bilder og produsere de karakteristiske nyansene og subtile skyggene som LEICA er så kjent for. Tre ND-filtre (1/4, 1/16, 1/64) i objektivet reduserer mengden innfallende lys i ulike opptakssituasjoner. Det gir muligheter til å filme med langsom lukkertid i dagslys eller med helt åpen blending for å oppnå den høyeste oppløsningen.

Allsidig og høy bitrate-opptak

Allsidige opptaksformater, bithastigheter og redigeringsmuligheter gjør HC-X1000 skreddersydd for entusiaster og fagfolk. AVCHD-formatet er tilgjengelig sammen med MOV og MP4 for hurtig og enkel redigering. Full HD-opptak bruker ALL-Intra-komprimering for en maksimal bitrate på 200 Mbps, noe som gir enestående kvalitet i bildeproduksjonen.

4K-videoen støtter både QFHD-oppløsning (3840x2160) for kringkasting og kino 4K-filmproduksjon (4096x2160). Det nye kamerat sikrer også mer fleksibel redigering siden 4K gjør det mulig å beskjære komposisjonen og velge de perfekte bilderammene. Man kan også zoome 200 prosent og likevel beholde HD-kvalitet. Stasjonære opptak kan omdannes til panorering, opptakkene kan tiltes og formateres, og filmen kan enkelt stabiliseres.

Ring, ring, ring

HC-X1000 har et brukervennlig og ergonomisk design som gir enkel håndtering uansett hvor man filmer. Selv om kamerahuset er kompakt har man likevel mange manuelle innstillingsmuligheter som fokus-ring, iris-ring og zoom-ring på objektivet samt en lysende LED-ring som indikerer at det filmes.

Kameraets 3,5" Slide-Retractable Touch LCD fungerer som en høyoppløselig 1152000-dot berøringskjerm for menyinnstillingene. Når skjermen ikke brukes kan den skyves inn i det fremste håndtaket. Skjermen kan også roteres 270 grader vertikalt for enkelt opptak ved høy og lav vinkel, samt filming av seg selv.

To innebygde innganger for SD-kort gir ekstra fleksibilitet og trygghet ved at data lagres to steder. Med Auto-Switch-opptak kan kameraet automatisk skifte til det andre SD-kortet når det første går tomt. Dessuten kan man med funksjonen Background Recording[1] stille inn det ene SD-kortet til å ta opp fra det øyeblikket du begynner å filme, og manuelt trykke REC på det andre kortet der du vil sikre at du får med de viktigste scenene. Ergo har man dobbellagring på de viktigste og mest kritiske opptakene.

HC-X1000 er utstyrt med 2 XLR-lydinnganger til eksterne mikrofoner eller linjeopptak med en +48 V Phantom-strømforsyning. Dette gjør det mulig å bruke profesjonellt ustyr for lydopptak.

Kameraet vil være tilgjengelig i butikk i slutten av oktober.

[1] Kun tilgjengelig i full HD

Powered by Labrador CMS