TIDENES BESTE XPERIA-KAMERA

– Sony er tilbake med en vanntett og høyt spesifisert toppmodell, Xperia XZ. I tillegg satser vi videre i kompaktsegmentet med Xperia X Compact.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Rikard Skogberg, nordisk PR- og produktsjef i Sony Mobile Communications, når fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på IFA-messen i Berlin.

– Xperia XZ er vårt nye flaggskip, og kompletterer og legger seg over vår eksisterende X-serie. Her har vi ikke inngått noen kompromisser; den er vanntett og utstyrt med en Qualcomm Snapdragon 820-prosessor med LTE kategori 9, X12, sier Skogberg.

Xperia XZ har 5,2 tommers skjerm, mens Xperia X Compact er på 4,6 tommer. Begge modellene har Sonys nye triple image sensing-teknologi, og skal ta bedre bilder enn noen annen Xperia, ifølge den japanske produsenten med skarpe bilder under alle typer forhold. Teknologien baserer seg på RS-sensoren, som skal gi høykvalitetsbilder gjennom en rask og intelligent autofokus, som også kan forutsi og følge motivets bevegelser. Nå har denne fått hjelp av to assisterende sensorer.

I tillegg til vår verdensledende kamerasensor med gode Sony-linser har vi lagt til laser-autofokus og en RGBC IR-sensor

– I tillegg til vår verdensledende kamerasensor med gode Sony-linser har vi lagt til laser-autofokus og en RGBC IR-sensor. I dårlig lys, med motivet ikke for langt unna, går fokuseringen mye raskere med laseren. RGBC-IR-sensoren gir bildene en naturlig fargegjengivelse ved at den justerer hvitbalansen bedre basert på lyset i bildet, sier Skogberg.

Tydeligere design

Hovedkameraet er på 23 megapiksler, og skal kunne ta et bilde 0,6 sekunder etter at du starter det. Det er også lagt til nye funksjoner i manuell modus, blant annet kan man selv velge lukketid og fokus.

I videomodus har Sony hentet teknologi fra sine Handycam-modeller, som SteadyShot og Intelligent Active Mode, som med en fem-akslet stabilisering skal gi et mykt og jevnt opptak. Xperia XZ kan også spille inn video i 4K, og har et lysfølsomt (iso 6400) frontkamera med 13 megapiksler og en brennvidde på 22 mm (90 grader).

Skogberg sier Xperia XZ har fått et nytt design, der kantene fortsatt er avrundet som på X-serien men med en tydelig kant oppe og nede.

– Vi har fått tilbakemeldinger om at vår X-serie er annerledes enn våre tidligere toppmodeller, og kanskje ikke har hatt et typisk Sony-design. Med Xperia XZ tilbyr vi et tydeligere design, sier Skogberg.

Han mener at aluminiumlegeringen som er brukt på Xperia XZ, Alkaleido fra japanske Kobe Steel, reflekterer lyset og gir en dybdefølelse, samtidig som det er halvmatt slik at fingermerker ikke setter seg like lett.

– Har Sony kastet seg rundt og laget et nytt design på bakgrunn av tilbakemeldingene dere har fått etter lanseringen av X-serien?

– Nei, denne modellen var allerede planlagt. Men, de som likte vår Z-serie liker kanskje denne bedre. Når vi ser på målgruppene, ser vi at vår X-serie har nådd nye kunder, akkurat slik vi ønsket, mens XZ kompletterer denne og treffer våre gamle kunder, sier Skogberg.

Kompakt satsing

– Hvordan vil du sammenligne XZ med Z-serien?

– Det finnes ingen direkte kopling mellom disse. At den heter XZ viser at dette er toppmodellen; nå har vi Xperia fra XA til XZ, med noen modeller mellom.

– Er det gått for lang tid fra Xperia Z gikk ut av sortimentet, til den nye toppmodellen kommer?

– Det vil jeg ikke si. X-serien kom i vår, og vi har fortsatt hatt Z5 Compact som har gått veldig bra. Det er denne suksessen som gjør at vi nå kommer med X Compact. Denne har samme prosessor som X, og er heller ikke vanntett. Dette gjør at vi treffer en pris på 4.300 kroner, en drøy tusenlapp under Z5 Compact ved lansering, og vi treffer derfor en bredere målgruppe.

– Dere satser fortsatt på kompaktsegmentet?

– Absolutt. Enkelte teknologifrelste ser med bekymring på at vi ikke spesifiserer X Compact høyt, men vi tror dette er veien å gå. Dels fordi prosessorene er blitt så gode at en normalbruker ikke merker forskjell på om det er den ene eller andre. Dessuten har vi økt internminnet, slik at det gir en god brukeropplevelse. Vi vil fortsatt være en premiumleverandør i kompaktsegmentet, og det er vi med kamera, design og batterifunksjoner.

Både Xperia XZ og Xperia X Compact har USB-C-inngang.

Powered by Labrador CMS