Sony α37

Pressemelding fra Sony 18. mai 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sonys nye α37-kamera med vippbar LCD-skjerm gir deg rask og kontinuerlig aktiv autofokus, en opptakshastighet på syv bilder i sekundet og videoopptak i full HD  

• Exmor™ APS HD CMOS-sensor med 16,1 effektive megapiksler

• Ta opptil syv bilder i sekundet med aktiv kontinuerlig autofokus i «Tele-zoom Continuous Advance Priority AE»-modus, takket være Sonys «Translucent Mirror»-teknologi

• Følsom og nøyaktig 15-punkters autofokussystem med fasedeteksjon og tre kryssensorer

• Høyoppløselig Tru-Finder™ med et dekningsområde på 100 prosent

• AVCHD (50i/25p) sikrer at du får videoopptak med høy kvalitet

• «Auto Portrait Framing»-innstilling for topp kvalitet på portrettbilder

• Vippbar LCD-skjerm som gjør det enklere å ta bilder fra høye og lave vinkler

• Høy følsomhet med et bredt ISO-område på 100-16000

• «Clear Image Zoom» fordobler den effektive brennvidden uten å redusere antall piksler

• «Superior Auto»-modusen gjør det enkelt å få flotte resultater

Utforsk en kreativ verden av fotografering i høy kvalitet med utskiftbar optikk med Sonys nye SLT-A37-kamera med «Translucent Mirror»-teknologi. Kameraet er lett, prisgunstig og enkelt å bruke, og gir deg som ønsker å ta steget videre fra et enkelt kompaktkamera langt flere kunstneriske muligheter. 

Sonys «Translucent Mirror»-teknologi sørger for rask opptakshastighet, kontinuerlig autofokus med fasedeteksjon og forhåndsvisning i sanntid – selv når du filmer i full HD (50i/25p). Det presise autofokussystemet med 15 punkter, tre kryssensorer og sporing holder ansikter og andre motiver som beveger seg raskt i fokus, slik at du kan fange inn både dramatiske og fartsfylte øyeblikk på idrettsarrangementer og vakre øyeblikk sammen med familien.

Med «Tele-zoom Continuous Advance Priority AE»-modusen, som forstørrer den sentrale delen av sensorbildet, gjør «Translucent Mirror»-teknologien det også mulig for α37 å fange inn alle bevegelser i en actionfylt hendelse ved å ta opptil syv bilder i sekundet.

Det er en ren fornøyelse å komponere og fokusere bilder med den høyoppløselige Tru-Finder™-søkeren, som overgår mange optiske søkere. Med en oppløsning på 1440k, god kontrast og et synsfelt på 100 prosent gir denne elektroniske søkeren samme skarphet som det nylig lanserte SLT-A57. Kameraet har også en egen modus for å gjøre Tru-Finder™ mer komfortabel for brillebrukere.

Det er enkelt å gi bildene dine en profesjonell finpuss. Eksponeringsjusteringer og andre kreative innstillinger kan forhåndsvises i sanntid, enten via Tru-Finder™-søkeren eller den vippbare Clear Photo LCD-skjermen på 2,7 tommer.

α37 gjør det enkelt for uerfarne fotografer å ta flotte portretter. «Auto Portrait Framing»-innstillingen identifiserer motivets posisjon og beskjærer utsnittet ved hjelp av «det gylne snitt», slik at du får vakre og velkomponerte portretter i høy oppløsning. «By Pixel Super Resolution»-teknologien sikrer også at bildene beholder alle sine piksler selv om du beskjærer dem.

For å kunne komme nært inn på et motiv måtte man tidligere bruke et kraftigere objektiv, men nå kan du få nærbilder i høy kvalitet med funksjonen «2x Clear Image Zoom», som fordobler den effektive forstørrelsen. Sonys «By Pixel Super Resolution»-teknologi bevarer detaljer, fargetoner og teksturer, slik at du kan øke maksimal brennvidde uten å måtte bære med deg ekstra optikk.

Exmor™ APS HD CMOS-sensoren med 16,1 effektive megapiksler tar detaljerte stillbilder og videoopptak i full HD uten støy. Sammen med den nyeste BIONZ-bildeprosessoren, som utvider følsomheten til en ISO-rekkevidde på 100-16000, blir det lettere å ta stemningsfulle bilder i svakt lys uten blits. I tillegg gir funksjonen «SteadyShot INSIDE», som alle Sonys SLT-kameraer er utstyrt med, skarpere bilder når du ikke bruker stativ ved å redusere effekten av kameraristing med opptil fire eksponeringstrinn (fungerer med alle objektiver av A-typen). Med α37 slipper du selv å velge riktige kamerainnstillinger for enhver situasjon.  «Superior Auto»-modusen gjenkjenner en rekke ulike motiver og objekter, og tilpasser eksponeringen og andre innstillinger for å få bedre resultater – uten at du trenger å anstrenge deg.

Telezoomobjektivet SAL-18135 mm F3.5-5.6 Det nye telezoomobjektivet SAL-18135 er en allsidig match for α37-kameraet. Det kompakte objektivet gir deg et zoomområde på omtrent 8x, og passer perfekt på reisen og for fotografering i hverdagen. SAM-designet sørger for at det går raskt og nesten er lydløst å bruke autofokus, mens funksjonen «Direct Manual Focus» gjør det mulig å finjustere fokuset presist, slik at du får et enda bedre resultat.

Med et bredt spekter av spesialtilpasset, stilfullt og praktisk tilbehør får du prikken over i-en til ditt α37-kamera. Skjermbeskytteren PCK-LM11 er designet for å passe perfekt til kameraets LCD-skjerm. Tilbehørssettet ACC-FW1A er ideelt for aktive fotografer, og inneholder det oppladbare reservebatteriet NP-FW50 og den kompakte og allsidige reisevesken LCS-AMB, som beskytter kameraet samtidig som det fortsatt er lett å få tilgang til.

Sonys nye SLT-A37-kamera med «Translucent Mirror»-teknologi er tilgjengelig i butikk fra juni 2012, og får en veiledende utsalgspris på:

• Kamerahus 4.100,-

• SLT-A37K (18-55 mm) 4.900,-

• SLT-A37Y (18-55 mm + 55-200-2) 6.500,-

• SLT-A37M (18-135 mm) 6.500,- (tilgjengelig i august)

Tekniske spesifikasjoner:

Features

SLT-A37

Type

Interchangeable lens digital camera with   Translucent Mirror Technology

Lens Compatibility

A-mount lens system. Operation also confirmed   with Minolta and Konica Minolta AF lenses

Image Sensor

APS-C type (23.5 x15.6 mm) Exmor™ APS HD CMOS   sensor with 16.1 effective megapixels

Processor

BIONZ™ image processor

ISO Sensitivity Range

ISO 100 – 16000 (still images)

HD movie record

Full HD AVCHD 1920 x 1080 50i*/25p; MP4 1440 x   1080 25fps

*25fps image sensor output

Electronic Viewfinder

TruFinder™ electronic viewfinder with approx.   1,440k dots effective resolution (max.) and 100% coverage

LCD

6.7 cm (2.7") Clear Photo LCD with 230k dot resolution; tilts up   or down

Digital Zoom

Clear Image Zoom: approx. 2x   (still images)

Smart Zoom: approx. 1.4x/2x   (still images)

Digital Zoom: approx. 4x   (still images / movies)

SteadyShot™ INSIDE

YES

Autofocus System

TTL 15-point phase detection AF system with 3   cross sensors; Object Tracking AF

Picture Effect

11 types (15 variations): Posterization (Colour,   B/W), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (R,G,B,Y), High Contrast   Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone   Monochrome, Miniature

Continuous Burst Shooting

Up to 7 frames per second (Tele-zoom Continuous Advance Priority AE   mode)

Up to 5.5 frames per second (full resolution)

Battery life (still images)

Approx. 450 shots (Viewfinder) / approx. 500 shots (LCD monitor) (CIPA   measurement)

Built-in Flash

GN10 (in metres at ISO 100)

Other features

Auto Portrait Framing and   Self-Portrait; Face Detection and Smile Shutter; Superior AUTO; Sweep   Panorama (2D/3D); Auto HDR; DRO; Hand-held Twilight mode; Creative Styles

Media

Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo;   SD / SDHC / SDXC

Dimensions (WxHxD)

Approx. 124.4 mm × 92 mm × 84.7 mm (excluding   protrusions)

Weight

Approx. 448g (body only)

Approx. 506g (with battery and Memory Stick   PRO Duo)

Supplied software

PlayMemories Home; Image Data Convertor

Powered by Labrador CMS