Sony a6000

Pressemelding fra Sony 12. februar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Gå aldri glipp av øyeblikket

α6000 fra Sony tilbyr verdens raskeste autofokus blant kameraer med utskiftbar optikk

Den raske, nye ILCE-6000 fra Sony kan skryte av å ha den raskeste AF-ytelsen1 av alle digitalkameraer med utskiftbar optikk på markedet, og får motivet i fokus på kun 0,06 sekunder. Nå kan du fange selv de mest spontane øyeblikk, fra et naturlig smil til en eksepsjonell tennis-serve. Takket være den 24.3 megapiksel Exmor APS HD CMOS-sensoren og BIONZ X-prosessoren vil alle bilder være rike på detaljer og tekstur.

α6000 er et nytt medlem i Sonys speilløse kameraserie, og kommer i to ulike design: svart og titan. For de som har ønsket seg de speilløse kameraenes fordel når det kommer til vekt og størrelse, men som ikke har villet ofre rask autofokus, har nå et brennhett nytt kameraalternativ i α6000.

Selv raskere enn de mest profesjonelle DSLR-kameraene, er hurtigheten til α6000s autofokus drevet av Sonys avanserte Fast Hybrid AF-system. En 179-punkters fasedeteksjon AF-sensor fungerer sammen med en høypresisjons kontrastdeteksjons AF. Ved siden av å resultere i verdens raskeste1 autofokus på tvers av alle digitalkameraer med utskiftbar optikk, leverer denne kombinasjonen også kontinuerlig fotografering på raske 11fps med svært nøyaktig autofokus-sporing. Alt blir fanget av α6000 – selv motiver i hurtig bevegelse – og kameraets Fast Hybrid AF-system er også tilgjengelig i filmmodus.

Du finner også mange flere funksjoner pakket inn i dette kompakte kamerahuset: Å komponere scener er en lek med den klare OLED Tru-FinderTM som gir deg en forhåndsvisning av effekten av å justere fokus, eksponering og andre innstillinger. Intuitivt plasserte modus- og kontrollknapper på toppen av kameraet lar deg enkelt justere innstillingene mens du fokusere på scenen foran deg. Total syv knapper, inkludert to definerbare knapper, gir deg rask tilgang til alle kameraets 43 funksjoner. For ekstra fleksibilitet i alle typer situasjoner har α6000 en innebygget blits for å lyse opp portretter og dunkel innebelysning.

Det er i tillegg enkelt å dele bilder fra mobilen: innebygget NFC og WiFi lar deg koble opp din Xperia™, NFC-kompatible Android smarttelefon eller nettbrett med kameraet. Én enkelt berøring lar deg også aktivere Smart Remote Control som kobler kameraets utløserknapp opp mot smarttelefonen slik at du kan ta bilder fra avstand og se på dem på mobilskjermen etterpå.

De spennende mulighetene som α6000 tilbyr, vokser med dine kreative ambisjoner. PlayMemories Camera Apps forsterker din fotoopplevelse med et voksende antall gratis og betalte apper. Les mer på www.sony.net/pmca/. ILCE-α6000 er også kompatibel med Sonys Camera Remote API-program2.

Blant det valgfrie tilbehøret til α6000 finner du LCS-EBC just-fit Body Case som beskytter kameraet mot støv og riper. Det er mulig å overføre data via USB, ved å bruke NFC-funksjonen eller ved å montere kameraet på et stativ uten at du trenger å ta av futteralet. LCS-ASB1 Active Sling Bag beskytter på sin side kameraet når du er på farten. Hold det i en hånd eller bær det over skulderen – veskens vannavvisende stoff og glidelås sørger for at tingene holder seg tørre.

Om du vil ha ekstra beskyttelse for dine lange objektiver, som SEL18200LE og SEL55210, er LCS-BBXL Soft Carrying Case det rette tilbehøret: den vannavvisende vesken tilbyr ekstra plass for dine objektiver. Også tilgjengelig er den semi-harde beskyttelsen som sikrer kameraets LCD-skjerm mot riper, støv og fingeravtrykk.

Pris og tilgjengelighet

Digitalkameraet ILCE-α6000 med utskiftbar optikk for Sony er tilgjengelig fra april 2014 og vil ha følgende veiledende priser:

ILSE6000B.CEC Body: 6 100 kroner

ILSE6000S.CEC Body: 6 100 kroner

ILSE6000LB.CEC Body/SELP1650: 7 500 kroner

ILSE6000LS.CEC Body/SELP1650: 7 500 kroner

ILSE6000YB.CEC Body/SELP1650/SEL55210: 9 800 kroner

ILSE6000LBZDI.EU Body/SEL1670Z: 13 900 kroner

Powered by Labrador CMS