Panasonic GH3

Pressemelding fra Panasonic 17. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

GH3 markerer et vendepunkt for profesjonell fotografering

Lumix DMC-GH3 er et unikt systemkamera som kombinerer yrkesfotografens krav til bilde- og filmkvalitet med eventyrerens behov for enkelhet og robusthet. I så henseende markerer GH3 et vendepunkt for mange profesjonelle fotografer som ønsker et mer brukervennlig format, dog uten å gi avkall på perfekt bildekvalitet.

GH3 er det kraftigste speilløse systemkameraet på markedet. Både film og foto tas og gjengis på høyeste nivå samtidig som det robuste og enkle huset gjør kameraet utrolig lett og pålitelig ved mer krevende fotografering. Digital Live MOS-sensoren med 16 MP kombinert med den meget effektive bildeprosessoren Venus Engine, gir deg maksimalt utbytte av de 550 grammene som kameraet veier (inkl. batteri og SD-kort). Og da er huset både vær- og støvbeskyttet samt utstyrt med et grep som gjør at det ligger godt i hånden.

Det siste tilskuddet til Panasonics såkalte LUMIX G-økosystem imponerer med lynrask autofokus og høy hastighet. Sekvenser på 6 bps med full oppløsning gjør at kameraet alltid tar perfekte bilder, også ved raske bevegelser. Og bytter du over til film, gir GH3 knivskarp 1080/50p Full HD i AVCHD. Men du kan også filme med høy oppløsning i MOV med en bithastighet på 72 Mbps samt i MP4-format, som gjør det lett å tilpasse opptaket til formålet.

GH3 flytter grensene for hele Micro 4:3-formatet med hensyn til lyshåndteringsevne – eller snarere mangelen på lys. Den nye, følsomme Live MOS-sensoren pluss ny avansert støyreduksjonsteknologi bidrar til at kameraet henger med helt opp til ISO 25600 i utvidet modus. Den 3,0-tommer store skjermen med 614 k piksler kan vinkles fritt og benytter en nyutviklet OLED-teknologi, i likhet med den elektroniske søkeren med 1,74 MP. Doble OLED gir større batterikapasitet og viser bildene i minste detalj også fra skarpe sidevinkler.

Kameraet er spekket med funksjoner som sikkert vil falle i smak hos mer avanserte brukere, for eksempel integrert WiFi som gjør at du raskt kan direkteoverføre bilder via smarttelefon eller lesebrett til kolleger eller kunder. Med LUMIX Link-appen (Android og iOS) i smarttelefonen kan kameraet dessuten fjernstyres og ta bilder uten at du en gang holder i det. Og med LUMIX CLUB Cloud Sync kan du ha en automatisk sikkerhetskopi klar umiddelbart etter en hel dags fotografering. Andre ting som profesjonelle fotografer vil sette pris på, er innganger for mikrofon og hodetelefoner, time-code og slow-motion direkte i kameraet, intervallbilder med timerfunksjon og mye mer.

For GH3-proffene introduseres et værtett vertikalhåndgrep (DMW-BGGH3E) med plass til ekstra batteri, som kan øke kapasiteten til opptil 1000 bilder med doble batterier (ekstrautstyr). Ny er også blitsmodellen DMW-FL360LE med ekstra LED-lampe for video og trådløs styring samt DMW-MS2E, som er en ytterst følsom stereoretningsmikrofon med innebygd støyreduksjon.

LUMIX G X VARIO 35-100 mm F2.8 – en lyssterk telezoom som utnytter hele potensialet til GH3

Som seg hør og bør lanseres en tvers gjennom profesjonell telezoom sammen med GH3, med f2,8 over hele registeret. Og et 35-100 mm-objektiv er naturligvis nøyaktig det som må til for å komplettere det kritikerroste 12-35 mm-objektivet som Panasonic lanserte tidligere i vår. Det elegante dekselet er fremstilt i aluminium og værbeskyttet for å tåle sprut og smuss. På innsiden finner du et sett med 18 elementer i 13 grupper med 1 UED- og 2 ED-linser. Her finner du også Panasonics effektive anti-refleksbehandling Nano Surface Coating og det anerkjente optiske bildestabiliseringssystemet Power O.I.S. Kort sagt, en telezoom helt på nivå med GH3.

DMC-GH3 og optikken kommer i butikkene i slutten av oktober.

GH3 vil bli solgt som frittstående kamerahus, i kombinasjon med 14-140 mm-objektiv og i kombinasjon med 12-35 mm-objektiv.

Prisene er ennå ikke fastsatt.

Powered by Labrador CMS