Sony PMW-200

Pressemelding fra Sony 14. august 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

PMW-200 – nytt håndholdt videokamera fra Sony med tre 1Ž2-tommers Exmor CMOS-sensorer

Med sine tre 1Ž2-tommerssensorer produserer Sony PMW-200 bilder i full HD422, noe som passer perfekt til HD-produksjon. I tillegg har videokameraet funksjoner som 15-sekunders cache-opptak og ”slow & quick”-opptak.  

Sony utvidet nylig sin XDCAM HD422-serie med PMW-200, som er det eneste håndholdte videokameraet i sin klasse som er utstyrt med opptaksfunksjon i full HD422 (50 Mbps) og tre 1Ž2-tommers Exmor CMOS-sensorer. Dette gjør det mulig for kameraet å ta enda bedre opptak under utfordrende lysforhold. PMW-200 er like allsidig som forgjengeren PMW-EX1R, som har blitt det foretrukne videokameraet ved en rekke ulike typer produksjoner.  

Mens andre håndholdte videokameraer med en opptakshastighet på 50 Mbps har 1/3-tommerssensorer er PMW-200 det eneste som kan produsere opptak i full HD-oppløsning samtidig som det har en følsomhet som fanger inn flere detaljer i både lyse og mørke omgivelser. I tillegg kan PMW-200 bruke opptaksformater som 50Mbps/35Mbps MXF, 35Mbps/25Mbps MP4 og DVCAM. Videokameraet har dermed spesifikasjoner som tilfredsstiller alle EBUs nyeste anbefalinger til en lang rekke kringkastingsproduksjoner.  

PMW-200 er basert på det suksessrike videokameraet PMW-EX1R fra Sonys XDCAM-familie. Det nye videokameraet er like brukervennlig og passer til det samme tilbehøret som PMW-EX1R, men er i tillegg utstyrt med forbedringer som muligheter for opptak i MPEG HD422, som gir overlegen bildekvalitet.  

- PMW-200 er et av de mest allsidige håndholdte videokameraene vi noen gang har utviklet, sier Jens Skaaland i Sony Professional Norge.  

- Vårt nye videokamera kombinerer en enestående bildekvalitet og opptak i HD422 (50 Mbps) med en lang rekke nyttige funksjoner i en ergonomisk innpakning. Det gir brukerne en rask og enkel løsning som både tilfredsstiller deres individuelle behov og er den perfekte partner for skulderbårne kameraer som det populære PMW-500. I tillegg er PMW-200 i seg selv det ideelle A-kamera for kringkastingsproduksjon i HD.  

PMW-200 er utstyrt med en kraftig «slow & quick»-funksjon som gjør det mulig å gjøre opptak fra 1 fps til 60 fps i 720p, og fra 1 fps til 30 fps i 1080p, noe som gir brukerne stor kunstnerisk frihet. I tillegg gjør videokameraets avspillingsfunksjon det enkelt og raskt å se på opptak uten å måtte ta i bruk eksterne omformere eller ikke-lineære redigeringssystemer.  

Sonys nye videokamera leveres med et 14x zoomobjektiv med tre uavhengige ringer til zoom-, fokus- og irisjustering. Dette gir bedre presisjon fordi ringenes posisjoner vises på den 3,5 tommer store WVGA LCD-skjermen (852x480). Skjermen gjør det også enkelt å fokusere på objekter og gjennomgå innspilt materiale. I tillegg er PMW-200 det eneste håndholdte videokameraet som har en 15-sekunders cache-opptaksfunksjon. Videokameraet bruker denne interne hukommelsen til å ta bilder før brukeren setter i gang opptaket, noe som gjør at man også kan få med viktige øyeblikk som ellers ikke ville ha kommet med.  

PMW-200 er utstyrt med genlock- og tidskodegrensesnitt som gjør det enkelt å bruke sammen med andre kameraer og i enkle HD-studioer. Videokameraet gir brukerne stor valgfrihet mellom opptaksformater, ettersom det kan brukes sammen med både Sonys profesjonelle SxS-teknologi og formater som SD, Memory Stick og XQD (krever adapter). En annen praktisk funksjon er muligheten til å fjernstyre kameraet via et trådløst nett (krever adapter).

Sonys nye videokamera passer perfekt til alt fra produksjon av TV-programmer til bedriftsvideoer og arrangementsproduksjon.  

PMW-200 får en veiledende utsalgspris på 46 500 kroner (ekskl. mva.), og forventes å være på markedet i høst. Den trådløse fjernbetjeningsfunksjonen blir tilgjengelig i slutten av året via en gratis firmware-oppgradering.

Powered by Labrador CMS