De besøkende hos Gjallarhorn Audio lytter til Bob Dylan på Harbeth M30.2 XD-høyttalere, en rørforsterker fra Duetrenta og platespilleren Clearaudio Concept. Foto: Stian Sønsteng

GJALLARHORN I ØVRE SJIKT

– Vi er importør av 30 merker i øvre sjikt, og inviterer gjerne kundene til vårt lytterom i Heggedal, sier Alan Grindheim i Gjallarhorn Audio.

Publisert Sist oppdatert

Når vi møter ham på HiFi Expo-messen i Oslo i oktober, spiller han Bob Dylan på en Clearaudio Concept-platespiller til 17.000 kroner. Denne er tilkoplet en rørforsterker fra italienske Duetrenta til 60.800 kroner og toveis-høyttalerne Harbeth M30.2 XD til 55.000 kroner paret.

Grindheim er daglig leder i det han beskriver som en familiebedrift, og forteller gjerne om lytterommet på 62 kvadratmeter i Heggedal.

– Vi holder til ved markagrensa overfor Heggedal i Asker, og i lytterommet kan kundene kan få produktene demonstrert etter avtale, sier Grindheim.

Alan Grindheim er daglig leder i Gjallarhorn Audio, som holder til i Heggedal i Asker. Foto: Stian Sønsteng

Livlig og død lyd

Rommet ble bygd fra grunnen av i 2014, med flytende sidevegger og tak, designet av amerikanske Acoustic Sciences Corporation (ASC).

Rommet er bygd etter samme prinsipper som brukes i lydstudioer

– Rommet er bygd etter samme prinsipper som brukes i lydstudioer, bortsett fra at vi har litt mer klang i rommet med tanke på vår bruk. Vi har bredbåndsabsorbenter i rommet som kan roteres, slik at du kan finne balansen mellom livlig og død lyd ved å rotere disse, sier Grindheim.

På nettsidene til Gjallarhorn kan man lese at innervegger og himling er konstruert flytende ved bruk av ASCs IsoDamp-løsning, at det er foretatt bass- og refleksjonskontroll ved bruk av TubeTraps fra ASC, og elektroniske membranfeller (AVAA) fra PSI Audio.

– Gjallarhorn Audio selger utelukkende high-end produkter, og i dette prissjiktet betyr eierglede og kundeservice (både før og etter kjøp) langt mere enn høye rabatter, heter det.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2023, som ble distribuert uke 8. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS